Medzinárodne najúspešnejšia česká speváčka populárnej hudby oslávi na budúci rok v lete sedemdesiatku. Pri tej príležitosti v takmer ročnom predstihu pozýva fanúšikov na megakoncert, ktorý odohrá v Bratislave 21. októbra 2017. Predaj vstupeniek odštartoval už dnes.

Prvá dáma českej pop music oslávi v roku 2017 narodeniny a jednu z najväčších osláv plánuje uskutočniť na Slovensku. Spolu s plejádou hostí vystúpi na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Hoci je termínom koncertu až 21. október budúceho roka, vstupenky naň sú v predaji už od dnešného dňa v sieti Predpredaj.sk v štartovacej cene od 25 eur. 

Mená hostí budú organizátori koncertu odtajňovať postupne. Návštevníkom koncertu sľubujú fenomenálnu hudobnú i svetelnú šou, krásnu výpravnú scénu a množstvo efektov, ktoré z koncertu urobia nezabudnuteľný zážitok. Aby Helena Vondráčková skrátila fanúšikom bezmála ročné čakanie na veľkolepú šou, posiela im videopozdrav.

 
Speváčka, ktorá je spolu s Karlom Gottom najväčšou a najdlhšie žiariacou hviezdou česko-slovenskej pop music, je na scéne už viac než 50 rokov. V septembri 2014 si pripomenula polstoročie od vydania svojho prvého veľkého hitu Červená řeka, ktorým odštartovala jej oslnivá kariéra. V polovici 60-tych rokov pôsobila v divadle Rokoko a v rokoch 1968 až 1970 vystupovala spolu s Martou Kubišovou a Václavom Neckářom v skupine Golden Kids.

Spolupracovala s Jiřím Kornom, orchestrom Gustava Broma i so skupinou Bacily a vydala niekoľko desiatok albumov. Niekoľkokrát získala Zlatú platňu a Platinovú platňu Supraphonu a v roku 1965 sa prvýkrát stala víťazkou ankety Zlatý slávik. V ďalších rokoch sa v tejto ankete pravidelne objavovala v prvej trojici. Účinkovala aj vo filme - v roku 1968 si napríklad zahrala so spomínaným Václavom Neckářom v rozprávke Šíleně smutná princezna. Ďalej sa predstavila vo filmoch Romance za korunu (1975), Jen ho nechte, ať se bojí (1977), Trhala fialky dynamitem (1992) či Kameňák 2 (2004) a účinkovala aj v mnohých televíznych programoch
 či muzikáloch ako Cats (2005) a Hello Dolly (2006).

Lístky na narodeninový koncert v Bratislave:  Predpredaj.sk

Zdroj: PR / Soul For Show
Foto: TASR - Jakub Kotian

Súvisiaci interpreti: Helena Vondráčková