Česká speváčka Ewa Farna predvedie počas bratislavského koncertu, ktorý sa bude konať 12. apríla v Majestic Music Clube (MMC), akustické aj jazzové verzie svojich najväčších hitov. 21-ročná interpretka vystúpi spolu s kapelou v rámci akustického turné, pričom pôjde o jedinú zastávku na Slovensku. Po koncerte bude aj autogramiáda.

"Do Bratislavy sa vrátime po nejakom čase a veľmi sa z toho teším. Prídeme v netypickom štýle, pretože sa predstavíme v rámci akustického turné, ktoré sa volá V akustickém směru a ponúkneme aj moje najväčšie hity v akustickej až jazzovej polohe. Hudobníci budú mať viac sól, budem mať hostí, ako napríklad perkusionistu. Najskôr som chcela, aby sme vystupovali len v divadlách, aby na koncerty prišli aj ľudia, ktorí moje piesne možno až tak nepočúvajú, aby to nebol klasický rockový 'nářez' a mohla som pozvať napríklad aj babičku. Bude to 'nárěz', akurát elektrické gitary vymeníme za akustické. Dovolíme si byť ľahko nekomerční," prezradila Ewa Farna.

Hudobníci predstavia počas večera najmä skladby z najnovšej štúdiovky Leporelo (2014). "Väčšina piesní bude z albumu Leporelo, pretože chceme hrať skladby z novej nahrávky a zo starších zaznejú single ako Měls mě vůbec rád, Boží mlejny melou, Ticho alebo Toužím a, samozrejme, aj ďalšie staršie skladby," uviedla interpretka, ktorá pracovala na akustických aranžmánoch s kapelníkom Janom Steinsdörferom. 

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu v Bratislave tešiť aj na predkapelu, ktorou bude duo FM. "Príde s nami aj akustické duo FM, čiže Filip a Martin. Majú základ v pop-folku, veľmi pekné piesne v češtine a napísali nejaké skladby na album Leporelo, okrem iného aj text k singlu Leporelo," prezradila hudobníčka. 

Veľký rozhovor s Ewou Farnou vám Hudba.sk prinesie už budúci týždeň.


Zdroj: SITA
Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Ewa Farna