Americký spevák Justin Timberlake oznámil, že pokračovanie jeho tretieho sólového albumu The 20/20 Experience (2013) vyjde už 30. septembra. V októbri potom vyrazí na svetové sólové turné, na ktorom predstaví obe časti albumu.

Prvé informácie o Timberlakeovom štvrtom albume sa objavili 16. marca, čiže len deň po vydaní albumu The 20/20 Experience. Bubeník a producent kapely The Roots Questlove pre portál Okayplayer.com vtedy uviedol, že nahrávka vyjde v novembri. Samotný Justin Timberlake správy o novej štúdiovke potvrdil o niekoľko dní neskôr v rozhovore s Ryanom Seacrestom. Termín vydania však zverejnil až tento týždeň a fanúšikovia sa môžu tešiť, pretože vyjde skôr ako avizoval Questlove.

Spevák o skutočnom dátume vydania informoval prostredníctvom Instagramu, kde zverejnil svoju fotografiu zo štúdia, pričom na monitore je nalepený papier s nápisom "The 20/20 Experience (2 of 2) Sept. 30th". Výkonným producentom albumu bude znova Timbaland, pričom novinka bude rovnako ako The 20/20 Experience obsahovať desať skladieb.

Príde po prvýkrát na Slovensko?

Mesiac po vydaní albumu vyrazí Timberlake na turné, ktoré bude jeho prvou sólovou šnúrou po šiestich rokoch. Ešte pred ňou absolvuje v lete turné s raperom Jay-Z. V rámci Legends of the Summer Stadium Tour sa ukážu takmer výlučne v Severnej Amerike. V Európe sa predstavia len na festivale Wireless, ktorý sa bude konať 12. až 14. júla v Londýne.

Sólové svetové turné Timberlake odštartuje 31. októbra v Montreale a ukončí ho 10. februára 2014 v Omahe. Spoločnosť Live Nation, s ktorou úzko spolupracuje slovenská agentúra XL Promotion, by čoskoro mala zverejniť aj termíny koncertov v Európe, Austrálii a Južnej Amerike. Bývalý člen 'N Sync sa na Slovensku zatiaľ nikdy nepredstavil, najbližšie koncertoval vo Viedni, kde sa ukázal 4. júna 2007 v rámci medzinárodného turné FutureSex/LoveShow.

Aktuálnym singlom Justina Timberlakea je pieseň Mirrors, ku ktorej natočil svoj najosobnejší videoklip. Venoval ho manželke aj svojmu zosnulému starému otcovi. Prečítajte si viac


Zdroj: SITA (Reuters, Hotnewhiphop.com, archív)
Foto: Tom Munro - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake