Recesisti Monty Python sú späť! Zverejnili otrasnú pesničku, ku ktorej predstavili aj vtipný videoklip obsahujúci reakcie ľudí z ulice na ich najnovší počin. Vypočujte si Lousy Song a posúďte, či to legendárni komici tentokrát naozaj neprestrelili.

Skupina komikov Monty Python sa opäť dostáva na výslnie. Aktuálne predstavila dosiaľ nezverejnenú pieseň, ktorá sa bude nachádzať na reedícii albumu z roku 1989 s názvom Monty Python Sings (Again). Nahrávka, ktorá bude obsahovať tri dosiaľ nevydané skladby a tri úplné novinky, by sa na trh mala dostať už 9. júna.

Formácia tiež plánuje 30. júna vydať Monty Python's Total Rubbish: The Complete Collection. Novinka ponúkne deväť albumov, ktoré vyšli vo Veľkej Británii, a to na cédečkách aj vinyloch, ale aj knihu s predhovorom Michaela Palina a s archívnymi fotografiami skupiny. 

Reakcie na Lousy Song od Monty Python Zdroj: Youtube

Ako odpad a ešte horšie

Pieseň Lousy Song, v ktorej počuť hlasy Erica Idlea a už zosnulého Grahama Chapmana, je otrasná najmä svojím patetickým textom - a to úplne naschvál. Majstri sarkazmu v nej brilantným spôsobom predviedli, ako sa robí nefalšovaný britský humor a natočením reakcií ľudí z ulice posunuli latku ešte vyššie.

"Radšej by som počúval drum&bass," komentuje jeden z poslucháčov. O ďalšie vtipné reakcie sa postarali žena s otázkou: "To je naozajstná pesnička?" či muž so slovami: "To znie ako odpad a ešte horšie." Mnohí z ľudí so slúchadlami na ušiach však sofistikovaný vtip pochopili a na "najotrasnejšej" skladbe Monty Python sa poriadne zasmiali. A čo vy?


Londýnsku O2 arénu vypredali za 43 sekúnd


Monty Python ohlásili návrat na scénu v novembri minulého roka po niekoľkých mesiacoch klebiet. Fanúšikovia za ich comeback môžu vďačiť impulzu od tvorcov animovaného seriálu South Park, ktorí sú veľkými fanúšikmi komediálnej skupiny.

Pôvodne bolo ohlásené jediné vystúpenie, ktoré sa uskutoční 1. júla v O2 aréne. Lístky sa však 25. novembra vypredali za neuveriteľných 43 sekúnd. Pre ohromujúci záujem postupne pridali ďalších deväť vystúpení. Ako uvádzajú na stránke MontyPythonLive.com, vystúpenie, ktoré sa uskutoční 20. júla, bude naživo vysielané v kinách po celom svete. Členovia formácie oznámili, že fanúšikovia sa na júlových šou môžu tešiť na mix starých skečov, ale aj na nový materiál. O réžiu sa postará 71-ročný Eric Idle. Publikum podľa neho môže očakávať zmes komédie, pátosu a hudby.

Predstavitelia šou Lietajúci cirkus Montyho Pythona (1969 - 1974) sa za posledných 20 rokov spoločne predstavili len výnimočne, napríklad v roku 1998 na americkom Aspen Comedy Festivale. Prvú epizódu šou Lietajúci cirkus Montyho Pythona odvysielala televízia BBC 5. októbra 1969. Na konte majú tiež filmové snímky ako Monty Python a Svätý Grál (1975) či Monty Python: Zmysel života (1983). Monty Python tvoria Michael Palin, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam a Terry Jones, šiesty člen zoskupenia Graham Chapman zomrel 4. októbra 1989. 

Text: Hudba.sk (zdroj: Digitalspy.co.uk, SITA, wikipedia)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Monty Python