Banskobystrický festival Barbakan sa síce oficiálne skončil 6. novembra, no sprievodné turné Barbakan Tour 2011 stále trvá. Po niekoľkých zastávkach v Bratislave, Viedni, Brne či Kroměříži ho ukončí trojica decembrových podujatí v trenčianskom Kine Metro (9.12.), košickej Tabačke (16.12.) a prešovskom Klube Wave (17.12.).

Cieľom netradičného "festivalového turné" je preniesť atmosféru tradičného festivalu Barbakan aj do ďalších miest. Návštevníci akcií sa môžu tešiť na projekciu tohtoročných mimoriadne zaujímavých víťazných filmov a nebude chýbať ani zastúpenie hudobnej sekcie. Tú budú reprezentovať Plastic Swans, čoraz viac ostrieľaní gitaroví poeti, známi nielen anglickými a už aj slovenskými pesničkami, ale aj energickými živými vystúpeniami. K zaujímavému filmovému a hudobnému programu prispeje aj Panda Rules – hudobná one-man show Romana Hríbika, basgitaristu Plastic Swans.

Plastic Swans - Poľana

Záver Barbakan Tour 2011:

9. 12. - Trenčín, Kino Metro
16. 12. - Košice, Tabačka
17. 12. - Prešov, Wave

Mestský festival Barbakan 2011, ktorý sa konal od 2. do 6. novembra v Banskej Bystrici, prinieslo OZ Vresk Factory v spolupráci s mestom Banská Bystrica, Parkom kultúry a oddychu, Akadémiou umení, Pamätníkom SNP, Klubom 77, Cult Clubom a Centrom nezávislej kultúry Záhrada.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Miro Lánik z Vresk Factory. Viac na oficiálnej stránke www.barbakanfest.sk.


Súvisiaci interpreti: Plastic Swans