Anglická speváčka Adele je podľa magazínu Forbes najlepšie zarábajúcou osobnosťou, ktorú tento rok nominovali na Grammy. Dvadsaťosemročná interpretka, ktorá v 59. ročníku udeľovania cien získala päť nominácií, si počas uplynulého roka pripísala na konto 80,5 milióna dolárov (v prepočte približne 75,4 milióna eur).

Väčšina speváčkiných príjmov pochádza z predaja jej úspešného albumu 25 (2015) a svetového turné Adele Live, ktorým ho podporila. Na druhej priečke rebríčka sa umiestnila barbadoská speváčka Rihanna so 75 miliónmi dolárov (takmer 70,3 milióna eur). Tretie miesto obsadil anglický hudobník a spevák Paul McCartney, ktorý vlani zarobil 56,5 milióna dolárov (zhruba 52,9 milióna eur).

Nasledujú kanadský spevák Justin Bieber a americký country hudobník Kenny Chesney, ktorí sa s 56 miliónmi dolárov (takmer 52,5 milióna eur) delia o štvrtú priečku. Do prvej desiatky sa dostali aj The Weeknd, Beyoncé, jej manžel, rapper Jay Z, Dr. Dre a Drake. 

Zoznamu kandidátov na ceny Grammy tento rok vládne Beyoncé, ktorá si na konto pripísala deväť nominácií. O jednu menej majú Rihanna, Drake a Kanye West. Ceremoniál sa bude konať v nedeľu 12. februára v losangeleskom Staples Center a sprevádzať ním bude James Corden. 

Rebríček najlepšie zarábajúcich interpretov a interpretiek nominovaných tento rok na ceny Grammy podľa magazínu Forbes: 

1. Adele - 80,5 milióna dolárov 
2. Rihanna - 75 miliónov dolárov 
3. Paul McCartney - 56,5 milióna dolárov 
4. - 5. Justin Bieber - 56 miliónov dolárov 
4. - 5. Kenny Chesney - 56 miliónov dolárov 
6. The Weeknd - 55 miliónov dolárov 
7. Beyoncé - 54 miliónov dolárov 
8. Jay Z - 53,5 milióna dolárov 
9. Dr. Dre - 41 miliónov dolárov 
10. Drake - 38,5 milióna dolárov 

Zdroj: SITA
Foto: Joel Ryan/Invision/AP