Thomas Puskailer sa chystá na turné, ktoré bude pre jeho fanúšikov úplnou lahôdkou. Po tom, čo vlani oznámil, že sa chystá tvoriť prevažne v slovenčine, má už toľko materiálu, že to vydá na celú koncertnú šnúru! Mladý umelec sa spojil so skvelým textárom Martinom Sarvašom a už niekoľko mesiacov zarezávajú v skúšobni. Na konte majú dokonca aj novinku – prvý spoločný singel.

"Je to pre mňa prelom v hudbe a teším sa z toho, že to znie ako to cítim. Ja totiž tvorím hudbu na gitare a píšem texty po anglicky, ale melódia nemá reč, je univerzálna. Tak keď Martin Sarvaš prekladá moje texty do slovenčiny a presne nájde slová, je to to najlepšie, čo sa mi mohlo stať. Kolegovia už počuli aj náš nový singel a povedali, že som to celý ja – hudobne aj textom. Vravia, že som to síce zaspieval pekne po slovensky, ale že stále mám ten svoj exotický prízvuk. Pieseň má taký country-folk-pop zvuk. Už mám s Martinom rozpracované aj ďalšie nové skladby," vraví Thomas Puskailer.

Obaja umelci si spoluprácu nevedia vynachváliť. Thomas oceňuje predovšetkým hudobný prehľad Martina Sarvaša a vzájomnú tvorbu považuje za veľkú výzvu. "Je to pre mňa obrovská česť, že Martin Sarvaš prijal moju ponuku spolupracovať. Je to majster svojho odboru a veľmi sme si sadli aj ľudsky. Pretextoval pre mňa niektoré moje skladby, ale aj svetové hity zahraničných spevákov, ktoré tiež zaznejú na turné," teší sa Puskailer.

"Živé hranie, poctivá show a hľadanie dobrých, kontaktných vecí pre publikum je vždy zaručená cesta k úspechu. Verím preto, že Thomasova koncertná tour so slovenskými skladbami a cover verziami bude úspešná," dodáva s úsmevom Martin Sarvaš.


Zaznejú aj poslovenčené svetové hity

Zo svetových hitov na turné zaznie napríklad poslovenčená pieseň od Justina Biebera Love Yourself, od Enriquea Iglesiasa Tonight I'm Loving You a dokonca aj Stingov Englishman in New York. Speváka bude sprevádzať gitarista a klavirista Ľuboš Brtáň.

"Je to vynikajúci muzikant, ktorý hrá bravúrne na gitare aj na klavíri. Vytvára efekty, ktoré sa volajú looping, a to znie, akoby ma sprevádzalo oveľa viac nástrojov. Ľuboš sa vypracoval a dnes patrí k mladým hudobníkom s rozpoznateľným rukopisom. Snaží sa o netradičné kombinácie, inovatívny kompozičný štýl a prirodzené inklinovanie k modernému zvuku," uzatvára Thomas Puskailer.

Thomas sa, podobne ako počas vlaňajšieho Unplugged turné, chystá pomedzi pesničky rozprávať s fanúšikmi a prezradiť aj niečo zo svojho súkromia. Počas Po Slovensk(i)y Tou“ zavíta do malých aj väčších miest, pričom sa veľmi teší na Kremnicu, odkiaľ pochádza jeho dedko.

Termíny Po Slovensk(i)y Tour:
12.5.Bratislava
19.5 Kremnica
25.5 Bardejovské kúpele
26.5 Michalovce
27.5 Trebišov
28.5 Košice
9.6. Prievidza
10.6.Dunajská Streda
16.6 Šaľa
30.6 Topoľčany
1.7 Bojnice

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propagandu House.

Súvisiaci interpreti: Thomas Puskailer