Za tri roky od vydania albumu Armáda (2016) sa v kariére Dominiky Mirgovej veľa zmenilo. Vďaka novému manažmentu začala spolupracovať aj s inými producentmi, a zároveň si podľa vlastných slov užívala absolútnu tvorivú slobodu. Po nieľkoľkých singloch ohlásila na tento rok nový album, a práve dnes o ňom prezrádza viac. Zároveň ponúka pilotný singel.

Štvrtý štúdiový album Dominiky Mirgovej dostal názov Toto som ja. "Momentálne prežívam najkrajšie hudobné obdobie za celú svoju kariéru. Konečne robím hudbu, akú som vždy chcela," vyznáva sa speváčka a pokračuje: "Každý jeden album má v sebe kus mňa, no nebolo to vždy to pravé, čo som chcela robiť. Na tomto albume sme veľmi tvrdo pracovali. Každú jednu vec si môžem púšťať dookola a neomrzí ma, za každou jednou si stojím."

Nahrávka, ktorá oficiálne vyjde 24. apríla, sa rodila od októbra 2018 v štúdiu Overground a spojila na nej sily pätica silných mien slovenskej producentskej scény: Hoodini, Marek Šurin, Adiss, Grizzly a len Echo. Na finálny koncept albumu dohliadal ako výkonný producent Adiss, ktorý zároveň pomáhal Dominike s písaním textov k niektorým skladbám. Podľa speváčky je výsledkom "dospelá hudba pre každého s fresh zvukom a zrelšími textami a názormi".

V singli o zakázanej láske si aj zarapovala

Zverejnenie podrobností o albume Toto som ja sprevádzalo nedeľu večer (7.4.) vydanie pilotného singla Vzduch, ktorý Dominika ponúkla spolu s videoklipom. Hudobne je pod novinkou podpísaný Hoodini, text napísala speváčka spolu s Adissom a o mastering sa postaral Marek Šurin.

Hlavným motívom skladby je zakázaná láska, ako však priznáva, nejde o inšpiráciu z vlastného života. "V poslednej dobe som sa dosť často stretávala s príbehmi, keď sa človek popri svojom vzťahu zamiloval do niekoho iného, alebo im lásku nedopriali iní, alebo sa stretli v zlom čase," vysvetľuje Dominika. Fanúšikov určite prekvapí, že si v skladbe okrem spevu aj zarapovala. "Na hip-hope som vyrastala, a preto mám k nemu veľmi blízko. Mrzelo ma, že som ho v sebe nerozvíjala. Teraz sa to zmenilo, aj preto momentálne považujem svoju tvorbu za najlepšiu, toto som skutočná ja."


Režisérom videoklipu Vzduch je Michal "Romeo" Dvořák zo spoločnosti Romeofilms a za kameru sa postavil jeho brat Marek Dvořák. Videoklip vznikal v priebehu dvoch dní začiatkom marca v Bratislave a v Stupave. Ako Dominika opisuje, dlho nosila v mysli predstavu podčiarknuť atmosféru piesne klipom s filmovejšou atmosférou. "Chcela som, aby sa odlišoval od mojich predchádzajúcich vizuálov a aby v divákovi zanechal emóciu," hovorí speváčka a podľa množstva pozivítnych reakcií na sociálnych sieťach sa jej to podarilo.

Album Toto som ja spolu obsahuje 14 skladieb. Okrem najnovšej ochutnávky sú medzi nimi aj skôr zverejnené single Zober ma tam (feat. Miroslav Mirga), Toto som ja, Realita, Stopy (feat. Majself) a Noc patrí nám (feat. Adiss). Celý tracklist nájdete na konci článku.


Sebavedomejšia a zrelšia

Spolu s uvedením nového singla odštartoval na oficiálnom webe www.dominikamirgova.sk predpredaj albumu a tiež predaj novej kolekcie speváčkinho oficiálneho merchandisingu. Fotografie na obal albumu sú dielom Erika Tomašáka, po grafickej stránke sa o booklet postaral Adiss.

"Chceli sme fotky, ktoré budú mať šmrnc, budú sexy, ženské a odvážne. Dali sme vyrobiť akvárium, naplnili sme ho vodou a fotili sme pod ním - vytvorilo to zaujímavé vizuálne efekty. Potom ma Lussi (vizážistka Lucia Šenková, pozn. red.) natrela striebornou farbou, čo tiež na výsledných fotkách pôsobí veľmi pekne."

Fotografie k albumu Toto som ja podľa Dominiky verne odzrkadľujú jej aktuálny vnútorný i vonkajší umelecký prerod. "Som sebavedomejšia, dospelejšia, zrelšia, viac som si istá tým, čo robím. A ešte viac milujem hudbu. Našla som sa v tom momentálne najviac!" dodáva.


Zoznam skladieb na albume Toto som ja:

1. Znovuzrodená
2. Bez otázok
3. Stopy (+ Majself)
4. Je to ako má
5. Zober ma tam (+ M. Mirga)
6. Jing Jang (+ Adiss)
7. Vzduch
8. Ja sa cítim dobre (+ Šorty)
9. Nechaj ma ísť (+ Erycan)
10. Realita
11. Pre teba
12. Noc patrí nám (+ Adiss)
13. Toto som ja 
14. Motýľ (+ Andess)


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Erik Tomašák

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová