V súťažnom ringu včerajšej epizódy speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska sa odohralo posledných šesť súbojov, v ktorých jedni zažiarili, iní zhasli. Nezabudnuteľnou tvárou tohto kola sa stala Lenka Hrůzová, ktorá bola pred vystúpením i po ňom mimo a žartovala na svoj účet so slovami, že potrebuje psychiatra.

Bývalá bezdomovkyňa Lenka, ktorá si hovorí Lola, patrila do tímu Majka Spirita. Ten proti nej do ringu postavil dvojicu Mareka Lacka a Tomáša Sučika. Súťažnej trojici vybral hit od Linkin Park Numb, na ktorý každý zo súťažiacich reagoval inak. Chalani boli výberom nadšení, na tvorbe tejto kapely vyrastali. No Lola bola už zo samotného výberu songu mimo. Vraj má skladba podľa nej zlú energiu a zle na ňu pôsobí. Nedokázala sa s ňou stotožniť a bez servítky vyjadrila svoju nespokojnosť.

Svojsky pokračovala aj pred vystúpením, kedy sa rozhodla vkročiť na pódium bosá, čo fascinovalo najmä moderátora Leoša Mareša. Ten tvrdil, že sa s niečím taký ešte v žiadnej šou nestretol. Podstatný však bol spevácky výkon a pódiový prejav súťažiacich, za ktorý boli hodnotení. "Lenka máš dokonalý hlas, všetko ostatné ma na tebe nebaví, palec hore dávam tvojim kolegom sypaťákom," povedala úprimne Dara. "Spievaš dobre, len mi to nesedí k tomu, ako pôsobíš. Nebolo to sympatickým dojmom na mňa, to, že si mimo mi ale nevadí," zhodnotila Marta. "Mne to pripadalo ako nerovný boj. Lenka to mala ťažké, vy ste ju nešetrili, preto Lola," zdôraznil svoj poradný hlas Pepa Vojtek.


"Rozžiarili ste to tu, zamotali ste mi svojimi hlasmi hlavu," priznal kouč Majk Spirit. "Rozhodnem sa podľa toho, koho si myslím, že budem lepšie koučovať počas súťaže, preto postúpia chalani," uzavrel ťažké rozhodovanie. Tu sa ale Lolina cesta v súťaži neskončila. Napriek tomu, že to do poslednej chvíle pre ňu nevyzeralo nádejne, po tlačidle nakoniec rázne siahol Pepa Vojtek. "Lola je tá najväčšia výzva tohto ročníka," prezradil rocker. "Ja si myslím, že v hlave to má úplne v poriadku, akurát ide o to, trafiť sa jej do štýlu," zdôvodnil krádež Lenky do svojho tímu.

V zákulisí speváčka pred svojím priateľom smútila za tým, že prišla o Majka Spirita, ktorého v čase výberov naslepo, kedy si ho vybrala za svojho kouča, ani vôbec nepoznala. Svojho aktuálneho kouča Pepu označila za klasika, no svoje emócie zaklincovala vyhlásením o Michalovi Davidovi. "Keby som mala ísť k Michalovi, to by som išla radšej domov."

Ešte jedna krádež

Krádež sa v poslednom kole venovanom súbojom uskutočnila ešte jedenkrát. Stalo sa tak po súboji dvojice Edita Třísková a Zuzana Kamencová, ktoré súperili skladbou Sheryl Crow Run, Baby, Run. "Bolo to krásne zaspievané, ale uniklo mi, že spievate pre publikum. Hlavne ty, Zuzka, je to škoda, mala si to tu rozbaliť," začala hodnotiť Jandová. "Pesnička viac sedí Edite, Zuzka je romantický typ a potrebovala by inú pesničku, ale to je na nás koučoch, čo im vyberieme. Mne sa páčia obe," vyslovil nerozhodný Michal David.

"Tréma je zväzujúca vec. I tebe, Erika, zviazala hlas. Od teba, Zuzana, som čakal košickú krv, že to rozbalíš, nestalo sa. Moc ma to mrzí, rozhodnutie musí padnúť, Edita," vybral si Pepa Vojtek. Michal David si tak následne ukradol Zuzanu Kamencovú do svojho tímu.


Súťažiaci z ostatných dvojíc už postupovali do ďalších kôl jednoznačne a tímy koučov pre menej úspešných spevákov nemali miesto. Postupujúcimi z ostatných štyroch súbojov sa stali Tomi Furmaník, Andrea Jančarová, Marek Relich a Martin Kujan. Spoznali sme tak posledných súťažiacich, ktorí sa prespievali do nasledujúcej fázy s názvom K.O., v ktorej budú opäť proti sebe bojovať dvojice z rovnakého tímu. Rozdiel bude v tom, že si súťažiaci budú skladby vyberať sami, a že neúspech bude definitívny. Žiadne krádeže sa už konať nebudú.
 
Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Hlas.markiza.sk

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit, Michal David