Najprv podpáli vlastný dom a potom si ide uťahovať z muža, ktorý ju miluje. Takýto problémový život vedie vo svojich najnovších videách speváčka Sia, respektíve jej parochňa. Novinka Déjà Vu, ktorej hudobné portály veštia možnosť naplniť potenciál letného hitu, je druhým comebackovým singlom legendy tanečnej hudby Giorgia Morodera.

Ten pocit, keď máte dojem, že to, čo aktuálne prežívate, sa predsa stalo už niekedy v minulosti... Takéto momenty s prislúchajúcou atmosférou sa snažili zobraziť aj tvorcovia videoklipu k singlu Déjà Vu. Po Right Here, Right Now s hosťujúcou Kylie Minogue ide o druhý oficiálny singel, ktorým legendárny taliansky dídžej z disco éry 70. rokov Giorgio Moroder ohlasuje príchod svojho rovnomenného albumu. Plánovaný dátum vydania jeho prvej štúdiovky po 30 rokoch je 12. jún.


K spolupráci na titulnej piesni albumu si prizval ďalší silný kaliber z Austrálie - novodobý popový fenomén menom Sia Furler. Už sme si u nej zvykli, že dokáže okoreniť skladby nielen svojím hlasom, ale aj originálnymi nápadmi vo vizuálnom spracovaní, a tak po 12-ročnej Maddie Ziegler s prepracovanými choreografiami v najnovších videoklipoch sústreďuje pozornosť svojich fanúšikov na blond parochňu predstavujúcu jej typický účes. Pre účely jej nedávno zverejneného videoklipu k skladbe Fire Meet Gasoline si ju obliekla aj topmodelka Heidi Klum, ktorá  sa na margo svojej hereckej úlohy vyjadrila, že to bola pre ňu česť.

V časovom zmätku

Vyše štvorminútové video k spomínanej novinke Déjà Vu začína mužom v bielom obleku, ktorý sa chystá doručiť kyticu kvetov svojej vyvolenej do hotela. Nastúpi do auta šoférovaného Moroderom. Ten zistí, že vzťah mladíka je komplikovaný a podelí sa s ním o posolstvo: "Ženy sú ako tieň. Keď ich naháňaš, utekajú, no ak im ty utečieš, naháňajú ony teba." Následne sa rozozvučí pesnička výrazne inšpirovaná aktuálnym trendom recyklovania disco hudby 70. rokov a muž čelí niekoľkým "Siám".

Vo videoklipe sa totiž pracuje so speváčkinou blond parochňou ako prvkom, ktorý mužovi spôsobuje pocit už prežitého. Typický krátkovlasý blond účes má hneď niekoľko žien a divák má chvíľu problém pochopiť, či je to adresátka kytice alebo už iba minulá skúsenosť zaľúbenca. Napokon je vo výsledku všetko inak a muž sa dostáva na začiatok svojej cesty.

Vizuál pochádza z dielne švédskej herečky Alexandry Dahlström. Do úlohy zmäteného nešťastníka hľadajúceho svoju lásku obsadila Drewa Lipsona. Ten má v životopise uvedenú hlavne fitness kariéru. Okrem modelingu a občasných hereckých úloh je aj osobným trénerom.


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Sia