Čoraz viac zahraničných interpretov sa vo svojej tvorbe verejne vyslovuje a rovnocennosť homosexuálnych manželstiev. K Samovi Smithovi, dvojici Macklemore & Ryan Lewis či Pink sa pridáva aj R&B speváčka Jennifer Hudson. Podľa vlastných slov gejom opláca podporu, ktorú jej počas kariéry doteraz venovali.

Niekdajšia účastníčka tretej série americkej SuperStar (tam známej pod názvom American Idol) Jennifer Hudson prichádza na začiatku leta so singlom I Still Love You. Ide o štvrtú skladbu, ktorou propaguje svoj stále aktuálny album JHUD (2014). Skladbu výrazne inšpirovanú diskotékovým housom z 90. rokov pre ňu produkovalo britské duo Gorgon City (Basement Jaxx, Jess Glynne) a pred pár dňami k nej odpremiérovala aj videoklip. Ten sa orientuje na jednu z najhorúcejších tém súčasnosti, ktorou sú sobáše medzi osobami rovnakého pohlavia.

Aj tak ťa mám rád

Dej štvorminútovky zobrazuje mladý pár pozostávajúci z dvoch mužov. Tí sa chystajú na svoj svadobný deň, no predtým sa jeden z nich chce uistiť, že jeho otec obdržal pozvánku a príde. Divák sa v prestrihoch oboznamuje s tým, ako sa vojnový veterán vyrovnáva s pre neho obzvlášť zložitou situáciou, kedy sa z chlapca obľubujúceho baseball stal muž, ktorý plánuje prežiť svoj život s iným mužom. Niekde v úzadí sa pritom objavuje aj speváčka, ktorá spievaním textu piesne akoby komentovala dianie.

Hudson, ktorá získala aj Oscara za vedľajšiu úlohu v hudobnom filme Dreamgirls, kde hviezdila po boku Beyoncé, pri tomto videu spolupracovala so sieťmi hotelov W Hotels aj s organizáciou na ochranu ľudských práv Humans Rights Campaign, a to v rámci kampane Turn It Up For Change. Tá sa s posolstvom "Láska nemá hranice" snaží o zrovnoprávnenie homosexuálnych manželstiev na celom území Spojených štátov amerických. Režisérsky zastrešila hudobnú snímku Tabitha Denholm (Florence and the Machine - How Big, How Blue, How Beautiful) a Molly Schiot.

Opätuje podporu

"Myslím si, že koncept bol veľmi silný k tak pozitívnej pesničke. Je to o láske a každý by mal mať právo na lásku, a právo ľúbiť toho, koho chce. Tak som si myslela, že by bolo silné, keby sa využil koncept hľadania rovnoprávnosti v láske k tomu, koho chceme ľúbiť," povedala Jennifer Hudson pre MTV.

"Vyrastala som obklopená a podporovaná gej komunitou a chcem sa len uistiť, že im poskytnem rovnakú podporu týmto spôsobom. Ukázať im podporu mojou hudbou a byť tu pre nich je tým najlepším spôsobom, lebo, znova, gej komunita bola mojím najväčším oporným systémom. Je to len o tom, že im lásku opätujem."


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Jennifer Hudson