Austrálska speváčka a skladateľka Sia pripravuje film s názvom Sister. Tridsaťdeväťročná interpretka sa na novinke podieľa ako režisérka, so scenárom jej pomohol spisovateľ Dalles Clayton.

Scenár pritom vznikol podľa príbehu, ktorý speváčka napísala pred ôsmimi rokmi. "Bola som v rozpakoch a nechcela som nikomu povedať, že chcem nakrútiť film. Myslela som si, že sa naň budú pozerať ako na nezmyselný projekt, pretože som speváčka. Minulý rok som spravila videoklip k piesni Chandelier a uvedomila som si, že mi ide režírovanie naozaj výborne. Cítila som sa oveľa odvážnejšia," prezradila Sia počas filmového festivalu v Benátkach.

V snímke sa predstaví Maddie Ziegler, ktorá sa objavila vo videoklipoch k speváčkiným skladbám Chandelier, Elastic Heart a Big Girls Cry. Sia sa pritom spolu s Danielom Askillom podieľala na réžii všetkých troch menovaných videí.

Na festivale taktiež odhalila názov nového singla z pripravovanej štúdiovky This Is Acting. Novinka s predbežným dátumom vydania 26. september nesie názov Alive a pôvodne ju Sia napísala pre Adele. "Je to o jej živote, takže to budem spievať z jej perspektívy," cituje interpretku hitu Chandelier slovinský portál RTV Slovenija. V duchu "hrania sa na iných spevákov" sa bude niesť celý siedmy štúdiový album.

 
Sia Kate Isobelle Furler má na konte šesť štúdiových albumov - OnlySee (1997), Healing Is Difficult (2001), Colour The Small One (2004), Some People Have Real Problems (2008), We Are Born (2010) a 1000 Forms Of Fear (2014). Speváčka často spolupracuje s ďalšími interpretmi. S Davidom Guettom sa podieľala na skladbe Titanium a s rapperom Flo Ridom zas na piesni Wild Ones. Napísala tiež niekoľko skladieb pre americkú speváčku Christinu Aguileru alebo pomáhala skladať hit Diamonds barbadoskej speváčky Rihanny. Sia v minulosti spolupracovala aj s duom Zero 7 či hudobníkom Beckom. V auguste 2014 sa vydala za filmára Erika Andersa Langa. 

Zdroj: SITA (HollywoodReporter.com), Idolator.com
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP 

Súvisiaci interpreti: Sia