Britský teoretický fyzik Stephen Hawking sa objaví na očakávanom albume kapely Pink Floyd s názvom The Endless River. Konkrétne ide o skladbu Talkin' Hawkin', v ktorej hudobníci použili hlasovú nahrávku jeho hlasu z reklamy spoločnosti BT Group. Dnes 72-ročný rodák z Oxfordu v nej účinkoval v roku 1994.

Zaujímavosťou je, že časť rovnakého záznamu sa nachádza aj v skladbe Keep Talking, ktorú formácia vydala na zatiaľ poslednom albume The Division Bell (1994). Fanúšikovia tak uvažujú, že Talkin' Hawkin' bude jej pokračovaním.

Album The Endless River by mal vyjsť 10. novembra vo vydavateľstve Columbia Records. Novinka bude obsahovať dovedna 18 skladieb, ktoré pochádzajú z roku 1993, keď Pink Floyd pracovali na spomínanom počine The Division Bell. Nahrávka, ktorú David Gilmour a Nick Mason venovali už zosnulému klávesákovi formácie Rickovi Wrightovi, bude prevažne inštrumentálna. Wright je uvedený ako autor alebo spoluautor v 12 skladbách.

Jednou z mála piesní so spevom je záverečná Louder Than Words, ktorej text napísala Gilmourova manželka Polly Samson (vzali sa počas The Division Bell Tour v roku 1994). Okrem toho Gilmour spieva v ďalších troch kúskoch vedľajšie vokály. V skladbe Louder Than Words hosťuje aj ženské elektronické sláčikové kvarteto Escala, ktoré sa zviditeľnilo v šou Britain's Got Talent.

Doposiaľ zverejnené ukážky z albumu The Endless River:


Tracklist albumu Pink Floyd - The Endless River:

1. Things Left Unsaid
2. It's What We Do
3. Ebb and Flow
4. Sum
5. Skins
6. Unsung
7. Anisina
8. The Lost Art of Conversation
9. On Noodle Street
10. Night Light
11. Allons-y (1)
12. Autumn '68
13. Allons-y (2)
14. Talkin' Hawkin'
15. Calling
16. Eyes to Pearls
17. Surfacing
18. Louder Than Words

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk), Consequenceofsound.com
Foto: Albert Watson

Súvisiaci interpreti: Pink Floyd