Pharrell Williams, Chris Martin, One Direction, Kylie Minogue, Florence Welch, Dave Grohl, Lorde, Brian May či Jake Bugg - to je iba niekoľko mien z celkového zoznamu 27 umelcov, ktorých dala dohromady BBC v novej coververzii piesne God Only Knows od The Beach Boys. Pozrite si výsledok.

Formácia The Impossible Orchestra vznikla iba za účelom nahratia coververzie skladby God Only Knows, ktorú v roku 1966 vydali legendárni The Beach Boys. Pieseň mala v utorok premiéru naraz na všetkých televíznych, rádiových i online staniciach BBC.

The Impossible Orchestra - God Only Knows Zdroj: BBC

Na nahrávaní novinky sa okrem 80-členného The BBC Concert Orchestra podieľalo až 27 známych umelcov, medzi ktorými nechýbali Elton John, One Direction, Pharrell Williams, Stevie Wonder, Jake Bugg, Lorde, Emeli Sandé, Chris Martin, Kylie Minogue, Paloma Faith, Sam Smith, Florence Welch, Brian May, Dave Grohl, Jamie Cullum a samozrejme Brian Wilson, spoluautor a producent pôvodnej verzie skladby.

Poznáte všetky hudobné hviezdy z videa? Pravdepodobne nie, keďže okrem známych tvárí populárnej hudby sa v ňom objavili aj hviezdy klasickej hudby a operného sveta, či moderátori hudobných relácií a ikony BBC Zane Lowe a Jools Holland. Kompletný zoznam zúčastnených umelcov nájdete TU.


"Som neskutočne poctený, že si BBC vybrala práve God Only Knows, aby propagovala svoj nový hudobný projekt. Všetci zainteresovaní umelci odviedli skvelú prácu a ja im nemôžem dostatočne poďakovať. Táto skladba je veľmi špeciálna, duchovná a podľa mňa jedna z najlepších, aké som kedy napísal," uviedol Brian Wilson z The Beach Boys.

Ako dodali tvorcovia celého projektu, formácia The Impossible Orchestra má byť oslavou rôznorodosti, talentu a vášne pre hudbu. Zaujímavosťou je, že dej videoklipu sa odohráva v Alexandra Palace Theatre - mieste, kde sa pred viac ako 90 rokmi uskutočnilo úplne prvé vysielanie BBC. Skladba, ktorá má demonštrovať, ako BBC miluje a podporuje hudbu, sa dá zakúpiť ako singel. Výťažok z predaja poputuje na konto charitatívnej organizácie BBC Children in Need.

Pozrite si video zo zákulisia nového projektu:


Zdroj: Bbc.co.uk, Nme.com, Digitalspy.co.uk
Foto: Bbc.co.uk