Český hudobník, spevák a producent Michal David sa v decembri predstaví v troch slovenských mestách so svojou koncertnou šou Mejdan roku. Sprevádzať ho bude jeho nová šesťčlenná kapela Kvatro.

"Bude to kompletne muzikantské, nemáme tam žiadne počítače. Všetko bude skutočne hrané naživo. Už máme s Kvatrom za sebou dvadsať veľkých koncertov Open Air Tour v Českej republike, ktoré bolo veľmi úspešné, tak verím, že na Slovensku to bude rovnako skvelé," poznamenal Michal David na minulotýždňovej tlačovej konferencii v Bratislave.

Známy hudobník na troch slovenských vystúpeniach zahrá svoje najväčšie hity ako Non stop, Diskopříběh a ďalšie, pričom všetky budú prearanžované do celkom nového zvuku. Priestor dostane aj jedno špeciálne číslo, v ktorom zaznie len klavír a gitara. "Na to som si prizval svojho bývalého gitaristu Ivana Korenýho, s ktorým sme spolu hrávali asi desať rokov. Rozhodol som sa, že klavírna zmes, ktorú hrám väčšinou sám, by mohla byť spestrená gitarou, tak sme sa dohodli, že Ivan bude taký nadštandardný hosť," uviedol 58-ročný rodák z Prahy.

Hosťom koncertov bude aj herec a spevák Sagvan Tofi. "Sagvana poznám od svojich mladíckych rokov, keď sme natáčali film Vítr v kapse. Zoznámili sme sa pri pesničke Non stop a odvtedy sme kamaráti a spolupracujeme. Urobili sme spolu množstvo pesničiek a po rokoch sme sa k sebe opäť vrátili, keďže Sagvan napísal scenár a vyprodukoval muzikál Děti ráje. Teraz mi napadol ako hosť, pretože na Slovensku má svoje publikum a fanúšikov, tak si myslím, že na tých koncertoch bude mať úspech. Zaspieva Dávej ber a Touhy prchavý,“ prezradil Michal David.

Termíny koncertov Mejdan roku 2018:

11. decembra - Steel Aréna, Košice
12. decembra - Tipsport Aréna, Žilina
13. decembra - Aegon aréna, Bratislava

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Napriek tomu, že koncerty Mejdan Roku sa uskutočnia krátko pred Vianocami, vianočné skladby populárny spevák do setlistu zaradiť neplánuje. "Nechcem celkom zabrdnúť do vianočných koncertov. Tá klavírna zmes bude síce taká pokojná, ale neplánujem do programu zaradiť žiadne koledy, ani sa na koncertoch nebudem snažiť navodiť nejakú vianočnú atmosféru," ozrejmil.

Po úspechu muzikálu Muž so železnou maskou, ktorý uviedli v premiére v pražskom Divadle Brodway minulý rok na jeseň, už David zároveň pripravuje ďalší projekt. "Teraz robím muzikál z pesničiek Heleny Vondráčkovej. Nebude to muzikál o nej, len z jej piesní. Uviesť by sme ho chceli budúci rok na jar. Inak veľa koncertujem, takže na skladanie vlastných skladieb nie je čas, no ak sa mi bude dariť, urobil by som do konca budúceho roka aj vianočný album," uzavrel.

Zdroj: SITA
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Michal David