Skupina GoodBye Lenin opäť prekvapila. Na svoju novú skladbu Next To You natočila netradičný a miestami až nebezpečný videoklip, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani interpreti zo zahraničia. Režisérom klipu je úspešný slovenský filmár Miro Remo, ktorý videoklip umiestnil aj do svojho nového dokumentu Beverly Hills 018 63.

Púchovská skupina hrajúca indie rock si svojou hudbou prednedávnom podmanila obyvateľov Ladiec. Vyliezla i s aparatúrou na strechu miestnej bytovky a na celé sídlisko začala hrať svoj nový song Next To You. "Bolo veľmi zaujímavé sledovať ako postupne vychádzali ľudia do okien a na balkóny. Spočiatku nevedeli, čo sa deje. Niektorí sa tvárili inkognito, že len fajčia alebo popravujú záclony, ale boli aj takí, ktorí nás povzbudzovali," prezradil spevák skupiny Ivan Májsky.

"S konečným výsledkom klipu sme veľmi spokojní. Do poslednej chvíle nám ho Miro nechcel ukázať, lebo stále na ňom niečo ešte upravoval. Keď sme však videli finálnu verziu, povedali sme si, konečne máme klip, po akom sme vždy túžili," dodal s nadšením bubeník Marcel Šimár.

Klip bude súčasťou dokumentu

Režisérom klipu je úspešný slovenský dokumentarista a rodák z Ladiec, Miro Remo. Pri točení mu pomáhal aj jeho dlhoročný kamarát, taktiež Ladčan, Juraj Ištvánik. "Výhodou nakrúcania v Ladcoch bolo, že tam veľa ľudí poznám a veľa ľudí pozná mňa. Tým pádom, medzi mnou a okolím odpadli zbytočné bariéry a išlo sa do plných. Točiť na rodnej pôde je ako listovať v starom albume. Priťahuje ma dívať sa na mojich kamarátov, vidieť ich kroky a sledovať toto naše celé životné dianie optikou kamery," povedal režisér klipu Miro Remo.

Zaujímavosťou nového klipu skupiny GoodBye Lenin je aj to, že celý videoklip bude aj súčasťou dokumentárneho filmu s názvom Beverly Hills 018 63. "Film Beverly Hills 018 63 som sa rozhodol nakrútiť na podnet Jána Stračinu produkujúceho cyklus dokumentov zo slovenských sídlisk. Tento krátky dokument sa stal zároveň aj akousi bránou do pripravovaného filmu o Ladcoch a ich obyvateľoch. S kamarátmi sa preto v priebehu jedného roka budeme snažiť zachytiť život v obci a možno v nej opäť natočíme aj nejaký ďalší videoklip," prezradil svoje plány Miro Remo.

Kto sú GoodBye Lenin?

Skupinu GoodBye Lenin tvorí partia piatich hudobníkov. Spevák Ivan Májsky, gitaristi Ivan Dorčík a Richard Hrnko, basgitarista Marián Zbín a bubeník Marcel Šimár. Na svojom konte majú zatiaľ jeden album a jedno EP. Najbližšie sa GoodBye Lenin predstaví v Bratislave na multižánrovom podujatí New Generation Day_FM, ktorého cieľom je spojiť rôzne generácie prostredníctvom kultúry, hudby a zábavy.

Goodbye Lenin - Next to You 

Informácie pre Hudba.sk poskytol PR manažér Marek Kučera.

Foto: Tomáš Moravanský - Panáčik

Súvisiaci interpreti: Goodbye Lenin