Anglický spevák Sam Smith zverejnil vlastnú verziu skladby Love Is A Losing Game, ktorú zložila a nahrala zosnulá Amy Winehouse. Novinka mala premiéru v šou Annie Mac na BBC Radio 1.

Pôvodná verzia Love Is A Losing Game je súčasťou úspešného albumu Back to Black, ktorý Winehouse vydala v roku 2006. O šesťnásobnej držiteľke ceny Grammy, ktorá počas života ponúkla aj album Frank (2003) a hity ako Rehab, You Know I'm No Good, Back to Black či Tears Dry on Their Own, nakrútil režisér Asif Kapadia dokument Amy (2015).

Prečítajte si: Film o Amy Winehouse: Zabili ju tí, ktorých najviac milovala?

"Nedávno som videl tento film. Ľudia niekedy zabúdajú, koľko mám rokov. Mal som jedenásť, keď vyšiel Frank. Tento album ma formoval ako umelca a po textovej stránke ovplyvnil tiež môj pohľad na hudbu a vzťah s ňou. Keď som pozeral film, vrátil som sa naspäť do veku jedenásť rokov," uviedol 23-ročný Smith. "Tá jej surovosť na tak krásnych akordoch," dodal na margo speváčky, ktorá zomrela 23. júla 2011 vo veku 27 rokov v dôsledku konzumácie veľkého množstva alkoholu.



Smithova verzia piesne sa nachádza na reedícii jeho debutového albumu In The Lonely Hour (2014) s podtitulom Drowning Shadows Edition, ktorá vyšla v piatok 6. novembra. Nahrávka obsahuje okrem iného aj coververziu skladby How Will I Know od Whitney Houston.

Vypočujte si reedíciu úspešného albumu na Deezeri:



Pôvodnú verziu piesne Love Is a Losing Game nájdete na albume Back to Black:



- informácie o službe Deezer -

Zdroj: SITA (Gigwise.com, archív)
Foto: Universal Music / Facebook.com/amywinehouse

Súvisiaci interpreti: Amy Winehouse, Sam Smith