Kapela Smola a Hrušky len pred pár mesiacmi vydala album Audiostatusy a už prichádza s ďalšou skladbou, ktorou, rovnako ako v piesňach na albume, reaguje na aktuálne udalosti. V súčasnosti síce správy zahlcuje dianie na Ukrajine, no len pár dní pred začiatkom vojny vládla na Slovensku veľká radosť, ktorú kapela pripomína pesničkou.


"Skladbu som napísal po skvelom olympijskom turnaji v hokeji, ktorý 
vyvrcholil víťazným zápasom o bronz so Švédskom. Fantastický zážitok a emócie, po ktorých mi vyhŕkli slzy šťastia, som pretavil do piesne. Niekto plače pri telenovelách, mne sa to stáva pri športe. Zároveň som chcel spraviť radosť aj chalanom a hokejovým fanúšikom, keď som predtým potešil skladbou olympijskú víťazku Petru," komentuje autor textu a hudby Jozef "Spoko" Kramár.


Nový album Audiostatusy, ktorý vyšiel v závere minulého roka, zároveň odštartoval výročné koncertné oslavy. Skupina zo Spišskej Novej Vsi je totiž na scéne už 25 rokov. Presne o dva týždne, v stredu 23. marca, sa predstaví v pražskom Café V lese a o necelý mesiac neskôr začne séria akustických koncertov po slovenských mestách.

Smola a Hrušky - Akustické Hrušky 25 rokov tour:

21. 4. - Spišská Nová Ves, Reduta
22. 4. - Námestovo, Barón pub
23. 4. - Nitra, Music a café
29. 4. - Trenčín, Klub Lúč
30. 4. - Vrútky, RC Mlyn

Všetky koncerty začínajú o 20:00.

Vstupenky:  

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Martin Hlavatý, manažér kapely Smola a Hrušky. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky