Amerika už po jedenástykrát hľadá talent v rámci televíznej šou, ktorú dobre poznáme aj na Slovensku. Na rozdiel od speváckych súťaží typu Superstar, Hlas alebo X Factor sa do formátu "Krajina má Talent" prihlasujú aj hudobníci či speváci, ktorí netúžia po kariére v pop music. Dokážu tak prekvapiť nekonvenčnosťou a predviesť niečo, čo vôbec nečakáte.

Do tejto kategórie patrí aj John Hetlinger, 82-ročný bývalý vesmírny inžinier a armádny pilot, ktorý si na dôchodku kráti chvíle karaoke spevom. Účasť v šou America's Got Talent podľa vlastných slov považuje za vrchol v rámci všetkých svojich kariér. Čo je celkom vtipné, keďže ako prezradil, jeho posledným zamestnaním bola práca programového manažéra pri budovaní prístroja COSTAR (Corrective Optics Space Telescope Axial Replacement), ktorým NASA v roku 1993 vyriešila problém so zle nastavenou optikou Hubblovho teleskopu. On sám síce vo vesmíre nikdy nebol, no v 50-tych rokoch slúžil ako pilot v americkom námorníctve (US Navy).

Už po krátkom rozhovore s energickým dôchodcom tak boli očakávania vysoké, no to, čo prišlo, nečakal nikto. Sympatický (pra)deduško s kreslenou postavičkou na košeli sa totiž predviedol brutálnym spevom v skladbe Bodies od americkej alternatívno-metalovej skupiny Drowning Pool. Zbesilé opakovanie slov "Nothing Wrong With Me" (som úplne v poriadku) pred publikom plným pobavene prekvapených, šokovaných až vystrašených ľudí patrí určite medzi najvtipnejšie momenty éry súčasných talentových šou.


Porota v zložení Simon Cowell, Howie Mandel, Mel B a Heidi Klum poslala Johna jednohlasne do ďalšieho kola a na Youtube si jeho vystúpenie pozreli za jeden deň už vyše dva milióny ľudí. Navyše zaujal aj samotnú kapelu. Gitarista C.J. Pierce sa totiž pre TMZ vyjadril, že by ho chcel ako hosťa na júlovom koncerte Drowning Pool v Chicagu a vraj sú pre to ochotní urobiť čokoľvek. Zrejme teda o tomto pánkovi v hard&heavy kruhoch ešte budeme počuť!

Text: Hudba.sk, pm
Foto: Youtube