Kleopatra, jeden z najúspešnejších českých muzikálov, sa vráti na Slovensko v exkluzívnej podobe open-air produkcie pod názvom Kleopatra - Legenda je zpět v jedinom predstavení 28. augusta v areáli Kameňolomu pod Pezinskou Babou.

Do kameňolomu v Pezinku príde v najsilnejšom obsadení, dokonca za osobnej účasti autora Michala Davida a režiséra Filipa Renča, v postave Kleopatry sa predstaví Kamila Nývltová, Josef "Pepa" Vojtek opäť zažiari ako Marcus Aurelius a Daniel Hůlka zažije svoju premiéru v postave Ceasara. Chystá sa nákladná a výpravná scéna a hľadisko pre vyše 3500 divákov.

"Priestor pezinského kameňolomu sa v 28. augustový večer zmení doslova na nepoznanie. Nielen samotná pódiová scéna, ale aj areál kameňolomu bude plný zlata, antických symbolov a svetiel. Na skalách bude dotvárať jedinečnú atmosféru akcie tzv. mapping, teda premietanie antických obrazov na skalné steny," prezradila organizátorka Silvia Nemčovičová.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Muzikál Kleopatra Zdroj: (c) Kleopatra Muzikal

Monumentálna scéna

Len technické zabezpečenie privezie do Pezinka 12 kamiónov, ďalšie privezú hľadisko rozmerov 60x80m, ktoré bude vystavané s postupným zvyšovaním a eleváciou pre skvelý muzikálový zážitok všetkých prítomných divákov, ktorých je očakávaných viac ako 3500.

O výborný zvuk sa postará ozvučenie poprednej svetovej firmy a pre detailné scény sú pre divákov pripravené bočné LED obrazovky, každá s rozmermi 4x3 m. Samotné scénické videá budú premietané na ďalšej obrej obrazovke rozmerov 12x5 m. Celá stavba vrátane pódia bude široká 40 m a hlboká až 20 m, aby sa tam zmestila aj originálna divadelná točňa s priemerom 8 m. Monumentálnosť pripravovanej scény len podčiarkne 7 antických stĺpov s výškou vyše 5 m a priemerom takmer 1,5 m.

Rozsiahlosť scény a jej konštrukčného systému potvrdzuje fakt, že bude identická s tým, na akom vystupoval slávny Cirque du Soleil, tanečná skupina Lord Of The Dance či skupina Scorpions. Od svojej premiéry nebola Kleopatra nikdy uvedená na tak rozmernej a náročnej scéne.

Posledných len niečo vyše 500 vstupeniek na toto exkluzívne predstavenie je v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík.

Foto: (c) Kleopatra Muzikal