Americká speváčka Pink a kanadský hudobník Dallas Green, známy tiež pod umeleckým pseudonymom City and Colour, spolu vytvorili formáciu You+Me. Dvojica už stihla nahrať debutový album s názvom Rose Ave, ktorý vyjde 14. októbra prostredníctvom RCA Records. Vypočujte si intímnu, folkovo ladenú ochutnávku.

Tou je titulný singel You and Me, ku ktorému vzniklo aj oficiálne lyric video. Ako uviedli predstavitelia RCA Records, hudobníci sa zoznámili cez speváčkinho manžela Careyho Harta a okamžite sa rozhodli spolupracovať. Pink potom pozvala Greena do Los Angeles, kde chceli spolu zložiť jednu alebo dve skladby, nakoniec ich však za týždeň napísali osem, a tak sa rozhodli nahrať spoločný album.

Pink už v minulosti ukázala, že folková a country hudba jej jej blízka, napríklad pri spolupráci s Indigo Girls. Mnoho ľudí to však o nej nevie. Ako uviedla koncom minulého roka v rozhovore pre magazín Billboard, má veľa priateľov, ktorí sú pesničkári a cíti však, že ju ľudia z ich okolia vnímajú inak. "Oni sú tí, ktorých na oslavách našich známych volajú, aby niečo zaspievali. Mňa nikto nikdy nezavolá, lebo som popová hviezda. Takže som zvyknutá, že na mňa serú. Som zvyknutá na to, že to o mne nevedia. Na to, že sa na mňa pozerajú ako na nejakú korporáciu. A až kým ma ľudia nepočujú spievať na tej opekačke, ich názor sa nezmení," vysvetlila.

Zaujímavosťou je, že v oficiálnej tlačovej správe o projekte sa ani raz nespomína meno Pink. Speváčka v projekte figuruje pod svojím občianskym menom Alecia Moore. Kto by však klikal na články o nejakej Alecii Moore, Dallasovi Greenovi či You+Me, všakže? Iba pár skalných a zvedavých. Dámy a páni, toto je Pink.


35-ročná Pink, vlastným menom Alecia Beth Moore, odštartovala hudobnú kariéru v dievčenskej skupine Choice. Po jej rozpade sa dala na sólovú dráhu a začala pracovať na prvej sólovej štúdiovke Can't Take Me Home (2000). Nasledovali nahrávky Missundaztood (2001), Try This (2003), I'm Not Dead (2006), Funhouse (2008) a The Truth About Love (2012). Trojnásobná držiteľka Grammy je od roku 2006 manželkou spomínaného Careyho Harta, s ktorým má trojročnú dcéru Willow Sage.

33-ročný Dallas Green pôsobil v minulosti v kapelách Helicon Blue a Alexisonfire, pričom s druhou menovanou vydal štyri štúdiovky. Od roku 2004 vystupoval aj sólovo pod pseudonymom City and Colour. S týmto projektom má na konte zatiaľ štyri albumy Sometimes (2005), Bring Me Your Love (2008), Little Hell (2011) a The Hurry And The Harm (2013).

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, Billboard.com)
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Pink