Bývalý gitarista skupiny Guns N' Roses vysvetlil, prečo nie je súčasťou comebackového turné. Reagoval tak vyjadrenie, ktoré médiám poskytol spevák Axl Rose. Tržby skupiny lámu po návrate na scénu rekordy. Totoročné koncerty im priniesli už viac ako 100 miliónov eur.

Izzy Stradlin na sociálnych sieťach reagoval na to, čo o ňom povedal Axl Rose. Ten pre jednu americkú televíziu pred pár dňami uviedol: "Neviem, čo k jeho neúčasti na našom turné dodať. Robili sme aranžmány, skúšali - a on si potom odíde robiť iné veci. Pri Izzym nikdy neviete, čo máte čakať."  

Bývalý gitarista zverejnil tweet, v ktorom dal veci do úplne iného - pragmatického - svetla: "Somarina. Nechceli sa deliť rovným dielom. Je to jasné ako facka!"

Takmer ako v časoch najväčšej slávy

Guns N' Roses teda vyrazili na americké turné bez Izzyho. Turné dalo dokopy po prvýkrát od roku 1993 zostavu Axl Rose (spev), Slash (gitara) a Duff McKagan (basgitara). Pôvodný bubeník Steven Adler odohral z comebackových koncertov iba niekoľko. Dôvodom sú jeho zdravotné problémy, takže vystupoval iba vtedy, keď mu to jeho chrbát dovolil. Medzitým mal podstúpiť chirurgický zákrok.

Guns N' Roses 2016 Zdroj: gunsnroses.com

Stradlin si po jeho prvom odchode z Guns N' Roses v roku 1991 zahral v minulosti s kapelou niekoľkokrát. Keď si jeho náhradník Gilby Clarke poranil zápästie, zastúpil ho Izzy. Bolo to v časoch najväčšej slávy skupiny v roku 1993. Izzy bol aj súčasťou sprievodnej sólovej kapely Axla Rosea počas európskeho turné v roku 2006 a 2012.

Prídu aj do Európy?

Letné turné Guns N' Roses po amerických mestách pod názvom Not In This Lifetime teda odohrala kapela bez jedného zo svojich ikonických členov napriek tomu, že pôvodný plán s ním počítal. Nech sú už dôvody Izzyho neúčasti akékoľvek, počas júna, júla a augusta si zvyšná partia pripísala do účtovníctva takmer 117 miliónov dolárov (103,5 mil. eur).

Deväť týždňov trvajúce severoamerické turné pozostávalo z 25 koncertov v 21 mestách. Vstupenky si zakúpilo viac ako milión fanúšikov. Turné pokračuje koncertmi v Latinskej Amerike, kde skupina v jeseni odohrá ďalších jedenásť vystúpení. Potom majú nasledovať koncerty v Ázii a Austrálii, kam členovia Guns N' Roses zavítajú začiatkom budúceho roka. O koncertoch v Európe zatiaľ kapela mlčí. Posledný zverejnený, na ktorý sa dajú zakúpiť vstupenky, odohrajú členovia Guns N' Roses v austrálskom meste Perth 21. februára 2017. 

Zdroj: NME.com, Billboard.com, leh
Foto: GunsNRoses.com, archív

Súvisiaci interpreti: Guns N' Roses