Čo je to za divný nápad obsadiť do klipu k piesni viac než štyri dekády mŕtveho umelca modelku, ktorá s hudbou okrem vzťahov s rockermi nemá nič spoločné? Keď počujete hlas jednej z najväčších ikon hudobnej histórie a pozeráte sa pritom na celebritu, ktorá má svoje najlepšie roky za sebou, tak to skrátka nefunguje. Nemá to prečo fungovať.

Reč je o Kate Moss, ktorá si zahrala vo videoklipe k piesni The Wonder of You zosnulého kráľa rock'n'rollu Elvisa Presleyho. V čiernobielej novinke, ktorá sa dnes objavila na jeho oficiálnom Youtube kanáli, sa anglická modelka predstavila na viacerých miestach v legendárnom nahrávacom štúdiu Abbey Road.

"Bola som nadšená, keď sa ma opýtali, či sa chcem podieľať na tomto projekte. Pre Elvisa by som urobila čokoľvek," vyjadrila sa o práci na klipe Moss, ktorá je okrem statusu módnej ikony známa aj vďaka medializovanému vzťahu s Peteom Dohertym a aktuálne je manželkou gitaristu skupiny The Kills Jamieho Hincea. S hudbou ju spája ešte rock'n'rollový životný štýl, najmä v minulosti sa o nej často písalo v súvislosti s divokými večierkami a užívaním drog.

Verdikt fanúšikov: skvelá skladba, otrasné video

Napriek tomu videoklip, v ktorom sa Kate hrá na speváčku, nedáva zmysel. Maximálne tak v podobe symboliky s rovnakým vekom - Moss má 42 rokov, rovnako ako Elvis, keď zomrel - ale zjavne to na presvedčivejší výsledok nestačí. Klip totiž okamžite po zverejnení vyvolal začudované až znechutené reakcie fanúšikov.

"Skvelá skladba pokazená otrasným videom," píše jeden z užívateľov Youtube pod videom. "Čo je to za zvláštne rozhodnutie spojiť taký skvelý song s takýmto videom? Nevidím v tom žiadny kreatívny zmysel," pýta sa iný fanúšik. "Je to škoda, lebo jej pravdepodobne za to zaplatili veľa peňazí a aj tak je to hrozné - ale iba video, skladba je úplný poklad," dodáva ďalší a podobných reakcií je väčšina. Žeby sa tvorcovia klipu držali pravidla "Aj zlá reklama je reklama"? V tom prípade gratulujeme.


Videoklip k piesni The Wonder of You vznikol na podporu rovnomennej kompilácie, na ktorej spevákov hlas z archívnych záznamov sprevádzajú nové aranžmány v podaní Royal Philharmonic Orchestra. Nahrávka sa na trh dostala v októbri a je pokračovaním úspešného kompilačného albumu If I Can Dream (2015).

The Wonder of You sa stal Presleyho trinástym albumom na vrchole UK Chartu, vďaka čomu sa dostal na vrchol zoznamu najúspešnejších sólových interpretov v histórii tohto rebríčka.

Zabudnite na klip a vypočujte si celý album na Deezeri:



Elvis Presley získal počas kariéry tri hudobné ceny Grammy a už ako 36-ročnému mu udelili Grammy za celoživotné dielo. Je členom štyroch siení slávy - rock'n'rollovej (1986), country (1998), gospelovej (2001) a rockabilly (2007). Medzi jeho najznámejšie piesne patria napríklad Heartbreak Hotel, Don't Be Cruel, Love Me Tender, Jailhouse Rock, Can't Help Falling in Love, Viva Las Vegas, A Little Less Conversation či Always On My Mind.

Okrem hudby sa venoval aj filmu. Účinkoval napríklad v snímkach ako Miluj ma nežne (1956), Jailhouse Rock (1957) alebo Blue Hawaii (1961). Zomrel 16. augusta 1977 vo veku 42 rokov.

Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA - bbc.co.uk, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Elvis Presley