Britská speváčka Adele sa zúčastní na udeľovaní Zlatých glóbusov, ktoré sa uskutoční v nedeľu 13. januára v hoteli Beverly Hilton v kalifornskom Beverly Hills. Pre magazín People to uviedol nemenovaný zdroj z okolia speváčky, ktorá je na Zlatý glóbus nominovaná za pieseň k najnovšej bondovke Skyfall (2012).

Pôjde o jej prvé verejné vystúpenie po 19. októbri, keď priviedla na svet syna, ktorého otcom je jej partner Simon Konecki. Začiatkom týždňa sa pritom vo viacerých médiách objavila zatiaľ nepotvedená správa, že Adele vystúpi aj 24. februára v rámci tohtoročného udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied (Oscar).

Organizátori totiž avizovali, že na udeľovaní Oscarov vzdajú poctu bondovkám. Najdlhšia filmová séria v histórii v októbri oslávila už 50. výročie, živé vystúpenie Adele s úspešnou piesňou k najnovšiemu filmu zo série by tak bolo naozaj na mieste. Nominácie na Oscarov oznámia už dnes a očakáva sa, že skladba Skyfall medzi adeptami na ocenenie v kategórii najlepšia filmová pieseň nebude chýbať.

Aktualizácia (15:10): Predpoklad o nominácii sa potvrdil, Adele môže so spoluautorom piesne Paulom Epworthom získať Oscara, pričom je veľkou favoritkou. Okrem Skyfall sú nominované piesne Before My Time (J. Ralph, z filmu Chasing Ice), Everybody Needs A Best Friend (Walter Murphy a Seth MacFarlane, z filmu Macík), Pi's Lullaby (Mychael Danna a Bombay Jayashri, z filmu Pí a jeho život) a Suddenly (Claude-Michel Schönberg, Herbert Kretzmer a Alain Boublil, z filmu Bedári). Pozrite si prehľad nominácií na Oscarov


Zdroj: SITA (people.com), Hudba.sk
Foto: Adele.tv

Súvisiaci interpreti: Adele