Mladá hviezdička Miley Cyrus sa opäť vyzliekla. Tentokrát sa však zdá, že svoju nahotu neberie iba prvoplánovo, ale chce ňou vzdať hold Madonne, ktorá podobné zábery nafotila ešte v roku 1990.

Fotografia polonahej Miley Cyrus sa objaví na obálke nemeckého vydania módneho časopisu Vogue, ktorý sa na trh dostane v marci. Celá séria fotografií nesie názov Blonde Engel (z nemčiny Blonďavý anjel), čo možno chápať aj ako priamu referenciu na Madonnine snímky, ktoré nafotila v štýle filmovej a módnej ikony Marilyn Monroe na propagáciu turné Blond Ambition. "Viem, že nie som najlepšia speváčka na svete a viem, že nie som najlepšia tanečnica. Ale dokážem zaujať ľudí a byť taká provokatívna, ako len chcem. Cieľom turné je prekonať nezmyselné tabu," vyjadrila sa vtedy Madonna.

Paralelu medzi ňou a Miley Cyrus tak iba potvrdzujú slová, ktoré na margo fotenia pre Vogue uviedol autor fotografií Mario Testino. "Páči sa mi, že ukážeme Miley inak, ako ju ľudia poznajú. Že ju ukážeme ako ženu a nie ako dievča. Stáva sa rebelom a ja som chcel zistiť, či s tým blond vlasy majú niečo spoločné," spresnil. Z Miley sa tak stala "kópia" Madonny, s ktorou len nedávno absolvovala spoločné vystúpenie v rámci série MTV Unplugged.

Na turné chce vzdelávať deti

Práve v čase, keď svetlo sveta uzreli jej polonahé fotografie, sa speváčka vyjadrila že jej nadchádzajúce turné k albumu Bangerz (recenzia) bude mať edukatívny rozmer. "Aj keď so mnou väčšina rodičov pravdepodobne súhlasiť nebude, myslím si, že moja šou je pre deti poučná," uviedla. "Dôvodom je, že im bude prezentované umenie, o ktorom väčšina ľudí ani nevie. Všetkých nás učia, aby sme videli veci čierno-bielo, najmä v malých mestách - preto som rada, že s turné navštívim miesta, kde by podobné umenie nebolo akceptované. Miesta, na ktorých by sa deti nemohli o niečom podobnom ani len dozvedieť," vysvetľuje Miley Cyrus.

Počas turné tiež plánuje rozdávať fanúšikom rôzne predmety zadarmo. "Chcem dať svojim fanúšikom niečo naozajstné. Niečo, čo môžu zbierať. Sama som tým posadnutá a je to najhoršia nočná mora mojej mamy. Dúfam ale, že sa moji fanúšikovia taktiež stanú posadnutými zberateľmi," uviedla. Pôjde najmä o rôzne promo predmety (merchandising), ktoré budú počas koncertu padať do publika a ktoré by si u väčšiny iných interpretov museli ľudia kupovať. Speváčka totiž tvrdí, že zarobené už má a v súčasnosti je jej hlavným cieľom ponúknuť fanúšikom nezabudnuteľnú šou. V júni sa predstaví aj vo Viedni (viac info).

Zdroj: Independent.co.uk, Nme.com, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Mario Testino / Steve Meisel

Súvisiaci interpreti: Miley Cyrus