Rocková a metalová legenda Iron Maiden v rámci turné k minuloročnému dvojalbumu The Book of Souls nevynechá ani Slovensko. Nahrávku, ktorá sa umiestnila na prvom mieste digitálnych rebríčkov predajnosti v 24 krajinách sveta, predstaví kapela 6. júla na letisku v Žiline.

Tri roky po vystúpení Iron Maiden na letisku v Piešťanoch v rámci 10. ročníka festivalu Topfest, si tak fanúšikovia opäť budú môcť naživo vychutnať jednu z najväčších kapiel hudobnej histórie. Vstupenky sa začnú predávať v piatok 12. februára o 10:00, viac informácií nájdete na oficiálnej stránke www.ironmaiden.com. Pre členov fanklubu je určený prednostný predaj lístkov pod pódium - First To The Barrier.

Pripomeňte si piešťanský koncert fotoreportom Marka Erda

"Nevieme sa dočkať začiatku tohto turné! Konečne vyrazíme na koncerty za našimi fanúšikmi - a to je presne to, čo máme na hraní najradšej. Od posledného koncertu na predchádzajúcom turné na Sonisphere vo Veľkej Británii uplynulo až 19 mesiacov. Tento mesiac štartujeme obrovské svetové turné, takže sa naozaj tešíme," hovorí spevák Bruce Dickinson. "Bude úžasné znovu vidieť fanúšikov na Slovensku. Vždy sme si hranie u vás užili. Samozrejme, o konkrétnom setliste ešte nie je rozhodnuté. Určite vám radi zahráme naživo aj nové skladby. A keďže sme sa nejaký čas nevideli, isto pridáme aj množstvo obľúbených hitov. Myslím si, že fanúšikovia veľmi ocenenia, čo sme pripravili. A keďže sme práve uprostred príprav úplne novej šou, naozaj tvrdo makáme na tom, aby sme priniesli niečo mimoriadne. Dávame do toho celé srdce!!! Za vašu vernosť a trpezlivosť si to zaslúžite," dodal.

Hosťom Iron Maiden na The Book Of Souls Tour bude kapela The Raven Age, ktorá nebude chýbať ani 6. júla v Žiline.

Prečítajte si: Fanúšikovia metalu oslavujú: Nový album Iron Maiden je ozajstným sviatkom


Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Holetz z agentúry NuCoast Productions.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Iron Maiden