Hudobné kvarteto Saxophone Syncopators odohrá tento mesiac dva koncerty v Bratislave. Formácia sa predstaví najprv v stredu 24. februára v Dome kultúry Ružinov a o štyri dni neskôr v Mirbachovom paláci.

Počas prvého vystúpenia, ktoré skupina pripravila pre seniorov mestskej časti Ružinov, zaznie ragtime z rokov 1910 až 1923 v úprave pre štyri saxofóny. V Mirbachovom paláci zas odohrá koncert vážnej hudby zložený z diel romantických skladateľov 19. storočia, pričom mnohé zo skladieb uvedie po prvý raz.

Saxophone Syncopators fungujú v zložení Pavol Hoďa (soprán/alt saxofón, klarinet), Ján Gašpárek (alt saxofón), Frederika Babuliaková (barytón saxofón) a Ladislav Fančovič (tenor saxofón, aranžmány). Venujú sa interpretácii skladieb klasických skladateľov pre saxofónové kvarteto, pričom sa zameriavajú na dva odlišné hudobné žánre - klasickú hudbu a ragtime. Počas svojej pomerne krátkej existencie odohrali množstvo koncertov na Slovensku, v Česku, Nemecku a absolvovali tiež turné v Indii. Vlani im vyšiel debutový album Good Morning Ragtime. 

Termíny koncertov

24. februára (15:00) - Dom kultúry Ružinov 
28. februára (10:00) - Mirbachov palác


Informácie pochádzajú od manažérky Saxophone Syncopators Jany Dekánkovej a z archívu agentúry SITA.

Foto: Facebook.com/saxophonesyncopators