Nový album amerického jazzového pianistu a producenta Roberta Glaspera s názvom Everything's Beautiful prinesie jedenásť skladieb svetoznámeho trúbkara a skladateľa Milesa Davisa v novej úprave. Nahrávka vyjde pod hlavičkou vydavateľstva Sony Music 27. mája.

Na albume hosťuje množstvo hviezd, napríklad Erykah Badu, Stevie Wonder, KING, Laura Mvula, Phonte, Illa J, Georgia Anne Muldrow a niekoľkí ďalší. V show Zanea Lowea na rozhlasovej stanici BBC Radio 1 Robert Glasper odpremiéroval skladbu Ghetto Walking, na ktorej spolupracoval so spevákom a producentom Bilalom.

 
Tracklist albumu Everything's Beautiful:

1. Talking Shit
2. Ghetto Walkin (feat. Bilal)
3. They Can’t Hold Me Down (feat. Illa J)
4. Maiysha (So Long) (feat. Erykah Badu)
5. Violets (feat. Phonte)
6. Little Church (feat. Hiatus Kaiyote)
7. Silence Is The Way (feat. Laura Mvula)
8. Song For Selim (feat. KING)
9. Milestones (feat. Georgia Anne Muldrow)
10. I’m Leaving You (feat. John Scofield, Ledisi)
11. Right On Brotha (feat. Stevie Wonder)

Nesmrteľný Miles Davis 

Režisér Don Cheadle nakrútil o Milesovi Davisovi životopisný film s názvom Miles Ahead a sám v ňom slávneho jazzmana aj stelesnil. Snímka mala svetovú premiéru vlani na Newyorskom filmovom festivale, do kín sa dostane 1. apríla. Nedávno uzrel svetlo sveta aj trailer, ktorý zobrazuje Davisa ako agresívneho a násilníckeho človeka.

Don Cheadle v rozhovore pre magazín Entertainment Weekly uviedol, že na rozdiel od tradičných životopisných filmov, ktoré sledujú celý život zobrazovanej osobnosti, sa Miles Ahead sústredí na umelca s chrapľavým hlasom v roku 1979 počas obdobia jeho umeleckej krízy. Na soundtracku, ktorý vyjde zároveň s filmom, zaznie viacero skladieb v podaní Roberta Glaspera. Okrem Glaspera sa na ňom podieľali napríklad aj trúbkar Keyon Harrold a saxofonista Marcus Strickland.


Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com, EW.com)
Foto: Milesdavis.com

Súvisiaci interpreti: Miles Davis