Nový singel ponúka fanúšikom skupina Mumford and Sons. Skladba The Wolf pochádza zo štúdiovky, ktorú plánuje kapela vydať 4. mája. Na albume by sa nemalo vôbec objaviť banjo - nástroj, ktorý doposiaľ charakterizoval ich zvuk.

Mumford and Sons dnes predstavili ďalšiu novinku z nadchádzajúceho albumu Wilder Mind. Singel nesie názov The Wolf a len potvrdzuje odklon štvorice od folkového zvuku postaveného na nástroji banjo. V takomto prípade si posun vyžadoval aj iného producenta. Kým o predošlé dve nahrávky sa staral Markus Dravs, ktorý momentálne pracoval na novinke Florence and the Machine, teraz si Briti ocenení cenami Grammy za Babel ako album roka 2013 vybrali Jamesa Forda (Arctic Monkeys, Haim). 

Podľa Bena Lovetta, ktorý má v kapele na starosti klávesové nástroje, je použitie elektroniky prirodzeným vývojom: "Mali sme potrebu zmeny. Nie od Markusa. On bol tak úzko spojený s tými predošlými nahrávkami, že počas prestávky sme už chceli vyskúšať niečo nové. Bolo to niečo ako, keď teraz spravíme náš tretí album s Markusom, budeme robiť aj našu deviatu a desiatu nahrávku s Markusom? V istom momente musíte skúsiť iné veci, kolektívne sme cítili, že je čas skúsiť niečo nové. Markus vie, že ďalšiu nahrávku môžeme robiť s ním."


Na opuse, ktorý vyjde 4. mája bude figurovať aj pieseň Believe, ktorú skupina predstavila pred mesiacom. Práve na tomto singli demonštrovali prvýkrát od posledného albumu to, ako bude znieť nový zvuk. Mnohé zahraničné médiá skladbu označili za spleť prvkov charakteristických pre U2 a Coldplay.


Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/mumfordandsons

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons