Po aférke Živé kvety vs. Cmorik, ktorá okrem niekoľkých komentárov v .týždni priniesla aj zábavný "mashup contest", sa tentoraz roztrhlo vrece s neoficiálnymi remixami Vaša Patejdla. Hit Ak nie si moja (1986) má päť nových verzií, ktoré sa dnes pod novovytvoreným profilom Vasho P objavili na Soundcloude.

Autori remixov zrejme o súhlas na samplovanie piesne nežiadali, no legendárny spevák a skladateľ môže byť spokojný. Na rozdiel od mashup contestu Živých kvetov, ktorý priniesol väčšinou narýchlo zbúchané tracky bez rešpektu k originálom, je projekt Vasho P skutočnou poctou. "Vzdali sme hold pánovi, ktorý ovplyvnil naše srdcia," uviedli autori remixov na Facebooku.

Remixy hitu Ak nie si moja sú navyše plné kvality, ktorú ocenia všetci priaznivci súčasného klubového zvuku. O tracky na pomedzí experimentálneho hip-hopu a post-dubstepu sa postarali už zabehnuté mená slovenskej elektronickej scény - Stratasoul (známy napr. vďaka spolupráci s raperom Benem), Stroon (Exitab, PPE) a Ink Midget, skvelým trackmi prispeli aj EGA a český DJ a producent Side 9000.

Ťažko vybrať ten najlepší, celý projekt pre mňa jednoznačne prekonal nedávno zverejnený oficiálny remix hitu Dnes od Tublatanky v podaní Roba Pappa, Majka Spirita, Oriona a Opaka.

Čo na Vasha P hovoríte vy?



Text: Patrik Marflák
Foto: Soundcloud.com/vasho-p

Súvisiaci interpreti: Vašo Patejdl