Švédka Loreen každým novým videoklipom svoje zábrany odhadzuje stále ďalej. Speváčka, ktorú Európa spoznala vďaka festivalu toho najbizarnejšieho na starom kontinente, predznamenáva vydanie novej štúdiovky horúcim videoklipom. Pilotný singel jej novej éry opatrne líže hranice fetišu.

Víťazka Veľkej ceny Eurovízie z roku 2012 neupadla do zabudnutia. Loreen po dobytí Európy v bizarnej súťaži s počtom bodov 372 vydala svoj debut založený na európskej tanečnej hudbe. Vďaka štýlu à la singel Frozen speváčky Madonny sa však dokázala odlíšiť a nespadla do rovnakej škatuľky ako chorvátska Colonia, nemecký Scooter či iné "kolotočové" hviezdy.

Odhalený prsník aj hruď

V tomto roku prichádza s pokračovateľom albumu Heal (2012). Pomenovala ho Paperlight a rovnako nazvala aj jeho pilotný singel. Skladbu o extáze spôsobenej láskou pôvodne vydala ešte v marci, no potom vyzvala na sociálnych sieťach k zdieľaniu svojho obrázku, ktorý avizoval zverejnenie špeciálnej verzie singla pod názvom Paperlight (Higher) Revisited. A práve k nej vznikol aj mierne erotický videoklip.

Novinku režíroval speváčkin krajan Charli Ljung a tanec hormónov z najhlbšieho citu ľudstva poňal naozaj špecificky. Viac ako štvorminútové video začína 31-ročnou Loreen v takpovediac distingvovanej polohe, no ako pieseň znie ďalej, striedajú sa obrázky priblížených plných pier, kožených rukavíc a častí tela - hlavne mužskej hrude a ženského poprsia. Dominantnými farbami sú červená a čierna, čiže tie erotickejšie.


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Loreen