Svetoznámy španielsky tenorista José Carreras si na Nou Campe, domovskom štadióne katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona, rád spieva s fanúšikmi svojho obľúbeného tímu.

Ako uviedol pre nemecký nedeľník Welt am Sonntag, pokúša sa nebyť pritom veľmi hlasitý. Proti takmer 100-tisíc divákom v hľadisku by i tak nemal šancu. José Carreras zároveň poznamenal, že pri povzbudzovaní futbalistov "Barcy" si prirodzene nemôže vykričať pľúca, aspoň mu to káže zdravý rozum. Občas sa však zabudne a nedokáže tomu zabrániť, pretože niektoré situácie na ihrisku vyvolajú veľké vášne. "Pokúšam sa však byť rozumný," dodal.

Hviezda svetových operných scén, ktorá porazila pred desaťročiami leukémiu a odvtedy prostredníctvom vlastnej nadácie pomáha hlavne malým pacientom s týmto vážnym krvným ochorením, sa na blížiacom sa svetovom turné chce rozlúčiť s vernými priaznivcami. Na začiatku decembra totiž rodák z Barcelony oslávi 70. narodeniny.

Carrerasovi obdivovatelia si jeho kumšt budú môcť vychutnať v mnohých európskych mestách vrátane Bratislavy, kde vystúpi 8. decembra na Zimnom štadióne O. Nepelu, iba tri dni po životnom jubileu. Fanúšikovia sa môžu tešiť na skladby z obdobia Belle Époque, no zaznejú i motívy z opier, operiet či muzikálov. "Sú to piesne, ktoré ma dojmú, kedykoľvek ich počujem a ktoré ma vždy nadchnú. Vášeň a emócie, pocity z hĺbky môjho srdca a duše, je v nich presne to, čo sa v týchto skladbách snažím vyjadriť prostredníctvom svojho hlasu," uviedol Carreras, ktorého bude sprevádzať orchester pod taktovkou DavidGiméneza.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: TASR
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Jose Carreras