Západočeská metropola Plzeň sa stane v roku 2015 Európskym hlavným mestom kultúry, ale veľké osobnosti sa v nej začnú schádzať už tento rok. V prvej polovici septembra poctí plzenský klub Pantheon fínska speváčka Krista Siegfrids, ktorá svoju medzinárodnú slávu získala vďaka vystúpeniu na Eurovision Song Contest vo švédskom Malmö.

Pantheon je najväčší hudobný klub v západných Čechách, a vďaka svojmu menu a spolupráci s EuroContest.cz sa mu dostalo veľkej pocty. V sobotu 13. septembra sa klub premení na hudobné centrum Európy. Uskutoční sa tu vôbec prvá EuroParty v Českej republike. Vystúpi na nej hneď niekoľko osobností. Najväčšou tvárou sobotňajšieho večera bude speváčka Krista Siegfrids, ktorá si podmanila Európu svojím singlom Marry Me. Po úspechu vo Fínsku bola speváčka vyslaná na Eurovision Song Contest.


Lesbický bozk neprešiel čínskou cenzúrou

V mene fínskej reprezentácie doviedla Krista svoj Ding Dong tím na ceste až do veľkého medzinárodného finále. Napriek tomu, že nedokázala celú šou vyhrať, zaujala nejedného diváka svojou energiou a radosťou z hudby. Taktiež dokázala zdvihnúť zo stoličiek i cenzorov napríklad v Číne, kde jej vystúpenie z programu vyškrtli. Dôvod? Lesbický bozk v závere celej šou.

Eurovízia je každoročne vysielaná v priamom prenose v takmer celej Európe a zo záznamu aj na ďalších kontinentoch. Vystúpenie Kristy Siegfrids sa stalo tŕňom v oku mnohým obyvateľom Gruzínska, Bieloruska, Ruska a ďalších krajín východnej Európy. Dôvodom bol fakt, že sa speváčka rozhodla podporiť všeobecnú lásku s jednou zo svojich vokalistiek, a to vášnivým bozkom. Kým na východe sa búrili konzervatívni občania, v Číne sa rozhodli k razantnému kroku a jej vystúpenie nariadili cenzori okamžite vystrihnúť zo záznamu celej šou.

Svoj debutový album Ding Dong, od ktorého sa odvíja aj hudobný život speváčky, sa rozhodla Krista predstaviť i verejnosti v Českej republike. Krista Siegfrids ale nebude jediným eurovíznym interpretom na akcii v Pantheone. Ďalšie informácie sa organizátori chystajú odhaliť už v krátkej dobe.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Zdeněk Kubík z EuroContest.cz.