Noid sa na novom albume Jedinej krok spevácky a žánrovo odviazal. Nahrávka vychádza 16.10.2015. Novým albumom potvrdzuje Václav Noid Bárta svoju stabilnú a neprehliadnuteľnú pozíciu v súčasnej českej pop music. Obklopený výbornými hudobníkmi nahral album, ktorý žánrovo osciluje medzi popom a rockom.

"Rozhodol som sa, že na albume spojím všetky svoje obľúbené štýly, takže okrem rocku a popu zaznie i rap, ale napríklad aj trochu muzikálu, ktorý ma sprevádza celý môj profesný život," dopĺňa Noid.  Hudobne patrí celý album jemu, po jednej pesničke prispeli Ondřej Soukup a Ondřej Brzobohatý. Texty sú dielom Gabriely Osvaldovej, Tomáša Belka, Daniela Landu, Terezy Šorálovej, Václava Bártu st., Petra Kolečku a už uvedeného Ondřeja Brzobohatého, ktorý s Noidom svoju pieseň aj naspieval.

Ako ďalší duet zaradil Noid na album skladbu Tohle je válka s Danielom Landom a nemôže chýbať pieseň, ktorú naspieval spoločne s Martou Jandovou a reprezentoval českú republiku na tohtoročnom ročníku Eurovision Song Contest, Hope Never Dies. Niektoré z piesní spevák predstaví na svojich mimoriadnych koncertoch 20. a 21. novembra 2015 v Hudobnom divadle Karlín, ale aj ako hosť na turné Ondřeja Brzobohatého.


Skladateľ, spevák a herec Václav NOID Bárta vyrastal v muzikantskej rodine. Učil sa hrať na klavír , flautu a klarinet, neskôr na gitaru, basu a bicie. Vypracoval sa na popredného muzikálového umelca - Excalibur, Elixír života, Obraz Doryana Graya, Hamlet, Robin Hood a Němcová!. Jeho domovskou scénou sa stalo Hudobné divadlo Karlín, v Carmen, Aide, Jesus Christ Superstar a Lucie stvárnil hlavné postavy. Sám je autorom muzikálu Němcová! a hudby k filmu Kajínek.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová.

Foto: Monika Navrátilová