Slovenské trio The Cellmates, ktoré je inšpirované americkou hudbou 50. rokov, štýlmi rock'n'roll a rockabilly, pokrstí v piatok 16. novembra v bratislavskom klube Hlava XXII debutový album Rockabilly Feeling. Lístky na krst spojený s koncertom si môžete zakúpiť na stránke Predpredaj.sk za cenu 4 €.

Vstupenky na koncert a krst:  Predpredaj.sk

Rok 2012 odštartoval pre The Cellmates veľmi úspešne, keďže na medzinárodnej súťaži Rockabilly Rumble v Nemeckom Eging am See, za účasti skupín z Nemecka, Švajčiarska, Rakúska, Talianska a Slovenska získali prestížnu Rockabilly Award. Vrcholom večera bolo prebratie ceny priamo z rúk Grahama Fentona, frontmana legendárnej anglickej kapely Matchbox, ktorá vystupovala s hudobníkmi ako Johnny Cash, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis či Carl Perkins.

16. novembra vychádza oficiálny debut The Cellmates pod názvom Rockabilly Feeling. Album sa nahrával v priebehu roka 2012 v LVGNC studios za asistencie Mareka Rakovického a obsahuje dvanásť anglicky spievaných piesní, prevažne z autorského pera lídra skupiny Dominika Gajdošecha. Ten zložil aj skoršie hity skupiny ako Roll Down the Road a Boppin' Around the Town.

Medzi niekoľkými cover verziami sa na nahrávke nachádza aj nová úprava hitu Summer of '69, pôvodne od Bryana Adamsa, alebo pieseň C'mon Everybody od Eddieho Cochrana. O štýlový obal CD Rockabilly Feeling sa postaral Boris Hudák - "diskofil" a grafik žijúci v USA, a fotkami prispeli Boris Németh a Pavol Karell.

The Cellmates - Roll Down The Road

Informácie pre Hudba.sk poskytol Robo Gregor, PR manažér skupiny.

Foto: Cellmates.sk

Súvisiaci interpreti: The Cellmates