Českého speváka Martina Chodúra nikdy celkom neuspokojoval život v kapele. To bol podľa jeho slov aj hlavný dôvod, prečo sa prihlásil do prvej Česko Slovenskej SuperStar (2009), ktorá napokon vo veľkom odštartovala jeho spevácku kariéru.

"V kapele Robson som bol od začiatku na inej vlne než ostatní. Rocková kapela znamená každý deň skúšky, skúša sa nový repertoár, keď sa nahráva album, ide sa spoločne na chatu, kde sa tie veci vymýšľajú, je to proste kolektívna záležitosť a ja som sa naopak vždy cítil lepšie, keď som tvoril sám za seba," priznal Martin Chodúr v rozhovore pre agentúru SITA. "Napriek tomu som strašne rád, že ma svojho času prijali medzi seba. Veľmi som pri nich muzikantsky narástol, v porovnaní s mojím predošlým amatérskym projektom boli totiž o niekoľko stoviek svetelných rokov lepší," vyzdvihol bývalých spoluhráčov.

Rodáka z Ostravy to podľa jeho slov odjakživa ťahalo aj k iným hudobným žánrom ako k rocku. "Vždy ma lákalo skúsiť si aj iné žánre ako rock, chcel som si zaspievať aj s big bandom či dychovou sekciou, čo teda v rockovej kapele veľmi nehrozilo. Bol som zároveň od ostatných o generáciu mladší, takže som si ani nevedel nič presadiť, nikdy som nemal v kapele nejaké veľké slovo," podotkol 26-ročný interpret. Sen sa Chodúrovi splnil až v Česko Slovenskej SuperStar. "Spievať rôzne štýly a s rôznymi hudobnými telesami, to sa mi vlastne splnilo až v SuperStar. Preto som sa tam aj prihlásil. Z predošlých ročníkov som totiž vnímal, že sa tam stále striedali tie skladby a spôsoby interpretácie. Bola to teda príležitosť, ako ľuďom ukázať, čo všetko viem," dodal.

Nočné mory z meškania aj zabudnutých textov

Cesta, ktorú si vybral, však nie je jednoduchá a prejavuje sa to aj na nepríjemných snoch mladého interpreta. "Mávam také hrozivé sny, desivé nočné mory, že niekam idem na poslednú chvíľu a nestíham. To sa mi stáva veľmi často" prezradil. "Každému sa podľa mňa sníva to, čo pozná. U mňa ako speváka sa často stáva, a nie z mojej chyby, že prídem niekam neskoro, pretože človek je stále na cestách a všade sú zápchy... Potom sa mi to prejavuje v snoch," podotkol Chodúr.

Ďalšiu nočnú moru mal mladý interpret aj z účinkovania v muzikáli. "Raz sa mi snívalo, že som dostal hlavnú úlohu v muzikáli, čo sa teda o mne vie, že ja moc muzikály nemusím a zámerne som preto odkladal učenie textu. Stále som si hovoril 'Naučím sa to zajtra' a deň pred vystúpením som sa rozhodol, že to dám ráno. Samozrejme, som to nestihol a zrazu bolo pred vystúpením, mal som ísť na scénu a nevedel som vôbec nič. Človeka často zvádza odkladať veci, keď má vystúpenie až o týždeň, no snažím sa k povinnostiam pristupovať zodpovedne - už len na základe tých hrozných snov," dodal spevák, ktorý nedávno vydal svoj tretí štúdiový album.

Na poslednú chvíľu sa učil piesne vraj len počas pôsobenia v talentovej šou, kde na nič nebolo dosť času. "V SuperStar sa to stávalo často, tam bolo totiž toľko aktivít, stále sme jazdili na nejaké podpisové akcie a človek stále to učenie textu odkladal. No čím neskôr sa ho naučíte, tým horšie sa vám naň spomína v deň, keď ho máte spievať a o to väčšie máte potom nervy... Najväčšia hanba totiž podľa mňa je, keď človek zabudne text, to je strašné faux pas," uzavrel.

Prečítajte si: S Martinom Chodúrom o albume 3, tvorbe pesničiek aj príprave na otcovstvo

Zdroj: SITA
Foto: archív speváka

Súvisiaci interpreti: Martin Chodúr