Americká speváčka Madonna odohrala vo štvrtok na jednom z parížskych námestí neočakávaný krátky akustický koncert. Stalo sa tak v noci po jej oficiálnom vystúpení na štadióne Paris-Bercy, kde sa predstavila v rámci aktuálneho Rebel Heart Tour.

Madonna na neoficiálny koncert pozvala fanúšikov prostredníctvom Twitteru len krátko pred jeho začiatkom. Na námestí Republiky (Place de la République), ktoré sa stalo pietnym miestom za obete teroristických útokov z 13. novembra, sa napokon objavila so svojím adoptovaným synom Davidom Bandom a gitaristom Montem Pittmanom. Jej vystúpenie sledovalo niekoľko desiatok ľudí, pričom mnohí sa so zážitkom pochválili na sociálnych sieťach.

"Každý vie, prečo sme tu... Chceme len zaspievať zopár piesní o mieri, šíriť lásku a radosť a vzdať úctu a rešpekt ľudom, ktorí zomreli pred takmer štyrmi týždňami. A šíriť svetlo... všetci ho potrebujeme," prihovorila sa speváčka ľuďom na námestí. Okrem vlastných skladieb Ghosttown a Like a Prayer zaspievala aj skladbu Imagine od Johna Lennona.

Prečítajte si: Eagles of Death Metal sa vrátili na miesto hrôzy


Pár hodín predtým počas veľkého večerného koncertu sa Madonna zahalila do francúzskej trikolóry, spievala národnú hymnu La Marseillaise a vysvetlila, prečo ju teror v Paríži tak zasiahol. "Prišla som sem, keď som mala 20 rokov a bolo to práve tu, v Paríži, kde som sa rozhodla, že budem robiť hudbu. Ďakujem ti Paríž za zasadenie tohto semienka v mojom srdci!" povedala asi 20-tisícovému davu fanúšikov.

Svoju spolupratričnosť s obyvateľmi mesta módy ukázala už predtým, keď mala deň po útokoch uprostred koncertu v Štokholme dlhý a emotívny príhovor.

Text: Hudba.sk (zdroj: Theguardian.com, SITA - Cnn.com)
Foto: Twitter.com/madonna