Internet má novú superstar z kategórie Hviezdna rota. Volá sa Ice JJ Fish a 6. februára zverejnil videoklip On The Floor. Za necelých päť dní si tento hudobný "skvost" pozrelo neuveriteľných 1,7 milióna ľudí a toto číslo ďalej rastie. Ide totiž o tak zlý počin, že sa nedá ubrániť jeho zdieľaniu, aj keď ho asi nikto nedokáže dopozerať do konca.

S virálnymi videami, ktoré sú také zlé, až sú dobré, sa v posledných mesiacoch roztrhlo vrece. Po prekvapivom comebacku hviezdičky Rebeccy Black a óde na čínske jedlo sa objavilo niečo ešte horšie - Ice JJ Fish. Ide o 19-ročného wannabe R&B speváka menom Daniel Mcloyd, ktorý sa, podobne ako mnoho jeho neslávne známych virálnych predchodcov, berie smrteľne vážne. Alebo to aspoň tvrdí.

"Chcem, aby ste ma všetci spoznali. Začínam robiť dobrú hudbu... Rád kombinujem svoje hlasy - mám veľa hlasov svojho hlasu," hovorí v jednom zo svojich videí mladík, ktorý sa dostal do povedomia otrasnými coververziami hitov od hviezd ako Beyoncé, Miley Cyrus, Frank Ocean, Drake, Usher alebo Chris Brown.

IceJJFish - On The Floor Zdroj: Youtube

Najnovší počin tejto kontroverznej postavičky sa volá On The Floor a Daniel v ňom posúva úroveň absurdnosti ešte ďalej aj vďaka profesionálne natočenému videoklipu. Ten zachytáva okrem jeho unikátnych vokálnych polôh (Haberovo "falošné ako divá sviňa" by bol kompliment) i originálne tanečné kreácie s precíteným výrazom v tvári.

V klipe mu sekunduje modelka Karen Vi, ktorá sa tiež na Youtube pokúša zaujať spevom - v SuperStar by za tento výkon možno aj postúpila.


Ak by ste si chceli napraviť chuť, na internete sa objavuje aj množstvo kvalitných virálnych videí. Ako príklad možno uviesť a capella senzáciu Pentatonix či retro prerábky známych hitov od skvelých Postmodern Jukebox. A ani minuloročný fenomén The Fox (What Does The Fox Say?) vôbec nebol zlý.

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube