Slovenská rocková kapela Karpina vystúpi po prvý raz na Bratislavskom majálese. Formácia predstaví 30. apríla na Tyršovom nábreží podobný program, aký si pripravila pre nedávny koncert k oslave 25. narodenín kapely. Popritom chystá skupina nové skladby a pripravuje sa na festivalovú sezónu.

"Na Bratislavskom majálese zahráme po prvýkrát a veľmi sa tešíme. Dúfajme, že vyjde počasie a príde veľa ľudí. Základom koncertu bude repertoár, ktorý sme hrali v bratislavskom MMC na našich 25. narodeninách. Na majálese budeme hrať necelú hodinu, napriek tomu sme do programu zaradili aj dve skladby, ktoré na narodeninovom koncerte neodzneli," objasnil líder kapely Peter Deák.

Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na kostýmy a skladby ako Hirošima, Prievidza či novinku Láska až za hrob. Na skladaní poslednej menovanej piesne sa podieľali Peter Deák, Tomax Gabris a Martin "Big Boy" Struhár. Skladba je o osudovej láske, ktorá sa končí tragicky. "Táto pieseň patrí do našej kategórie čierneho humoru ako napríklad piesne Ondrej Rigo, Nekromanca, Tsunami a podobne, kde kombinujeme tematiku smrti s humorom a nadhľadom. Nie je to ľahká disciplína. Mnohí ľudia nemajú zmysel pre čierny humor, pretože téma smrti je pre nich príliš citlivá," povedal Deák.


Zoskupenie tento rok nevynechá ani letné festivaly v Slovenskej a Českej republike. "Tento rok sa chystáme koncertovať na rôznych letných festivaloch po Slovensku a v Čechách. Dúfame, že nielen slovenské, ale aj české publikum prijme skupinu Karpina dobre. Aktuálne pracujeme na nových skladbách a do konca roka by sme chceli nakrútiť ďalší videoklip," dodal spevák.

Karpina vznikla v roku 1989 z bývalých členov formácií Zóna A a Mladé rozlety. Zoskupenie funguje v zložení Peter Deák (spev), Peter Guláš (basgitara, vokály), Tomax Gabris (gitara, vokály), Martin "Big Boy" Struhár (gitara, vokály), Viliam Štrba (gitara, vokály) a Dr. Viktor (bicie). Na konte má albumy Prievidza (2006) či 3PTYCH.SK (2009).  

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House. 

Foto: Veronika Klimonová

Súvisiaci interpreti: Karpina