Anglický spevák Chris Norman sa v nedeľu 12. júna vráti na Slovensko. Koncert prináša spoločnosť Tatramat - ohrievače vody, s.r.o., ktorá tento rok oslavuje 55 rokov od začiatku výroby ohrievačov vody v Poprade. Vstupné bude preto symbolické, lístky sa dajú kúpiť už od 7 eur.

Bývalý člen legendárnej rockovej formácie Smokie odohrá v popradskej Aréne koncert, na ktorom odznejú hity ako Midnight Lady, Lay Back In The Arms Of Someone či Livin' Next Door To Alice. Júnové vystúpenie bude pre 65-ročného hudobníka prvým koncertom v Poprade. V minulosti sa však už na Slovensku viackrát predstavil, a to napríklad v Bratislave, Prievidzi, Trnave či na festivaloch Červeník a Lodenica.

Chris Norman sa preslávil ako frontman spomínanej kapely Smokie, v ktorej pôsobil v rokoch 1964 až 1986. So skupinou nahral albumy ako Pass It Around (1975), Midnight Café (1976), Bright Lights & Back Alleys (1977), The Other Side Of The Road (1979), Solid Ground (1981) či Strangers In Paradise (1982).

Sólovú kariéru odštartoval v roku 1986, keď vydal svoju debutovú štúdiovku Some Hearts Are Diamonds. Nasledovali nahrávky ako Break The Ice (1989), Jealous Heart (1993), Every Little Thing (1995), Into The Night (1997), Full Circle (1999), Handmade (2003), Million Miles (2006), Time Traveller (2011) či zatiaľ naposledy Crossover (2015). Do povedomia verejnosti sa zapísal tiež vďaka hitu Stumblin' In, ktorý nahral s americkou speváčkou Suzi Quatro.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Koncert Chrisa Normana prináša spoločnosť Tatramat - ohrievače vody, s.r.o. spoločne s mestom Poprad. "Keďže si v tomto roku pripomíname pre našu značku krásne jubileum, rozhodli sme sa osláviť ho vo veľkom. Rok 2016 je v Poprade navyše rokom 760. výročia prvej písomnej zmienky o meste a 70. výročia spojenia Popradu, Veľkej a Spišskej Soboty do veľkého Popradu. Sme preto radi, že sme našli spoločnú reč aj s primátorom Jozefom Švagerkom a do nášho domovského mesta tak prinášame legendárneho speváka Chrisa Normana," uviedol konateľ spoločnosti Peter Štrbian.

"Tak, ako je v populárnej hudbe Chris Norman symbolom tradície a kvality, sme rovnakým pojmom medzi výrobcami ohrievačov vody my," dodal. Popradská spoločnosť zamestnáva do tristo ľudí a je súčasťou nemeckej skupiny Stiebel Eltron Gruppe. Ohrievače vody a tepelné čerpadlá vyrábané v Poprade sú predávané do celého sveta pod značkou Tatramat a inými koncernovými značkami.

Koncert bude okrem osláv spomínaných výročí zároveň prvým koncertom tohtoročného Popradského kultúrneho leta. Chris Norman bude mať samostatný koncert v tomto regióne po prvýkrát a fanúšikovia si ho môžu užiť za zvýhodnenú cenu. Najlacnejšie lístky - na státie - stoja sedem eur, na sedenie desať a dvanásť eur. "Je to náš darček ľuďom z regiónu, významnú časť vstupného hradí spoločnosť Tatramat - ohrievače vody," vysvetlil P. Štrbian. Vstupenky sú k dispozícii prostredníctvom siete Predpredaj.sk, zakúpiť si ich je možné aj v Mestskej informačnej kancelárii na Námestí sv. Egídia v Poprade.


Informácie redakcii Hudba.sk poskytol Róbert Karas z produkčnej spoločnosti Key Art Agency. Článok bol upravený a doplnený o informácie z agentúry SITA.

Súvisiaci interpreti: Chris Norman