Po ročnej prestávke sa do Bratislavy vráti londýnske trio Belleruche, ktoré sa medzičasom stalo jednou z najobletovanejších kapiel na britskej nezávislej scéne. Belleruche vystúpia 17. októbra v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj, vstupenky sú v predaji na stránke www.orepole.sk.

Belleruche, ktorí vo svojej tvorbe kombinujú elektroniku, soul, funk, blues aj hip-hop, v Bratislave na jeseň predstavia svoj nový album Rollerchain (2012). Podľa prestížneho britského magazínu Clash ním výrazne posúvajú hranice hudobného štýlu, ktorému sa venujú, a podarilo sa im vytvoriť "niečo úplne odlišné od kohokoľvek na scéne".

Hlavným poznávacím znamením skupiny je speváčka Kathrin de Boer, ktorá podľa kritikov disponuje jedným z najvýraznejších soulových hlasov súčasnosti. Skupina, ktorá vznikla v roku 2005, bola pôvodne prirovnávaná najmä ranej trip-hopovej tvorbe Portishead či Lamb, no postupne sa prepracovala k osobitému zvuku niekde na pomedzí "zremixovaného bluesu" a elektroniky na spôsob skupiny Moloko, s ktorým Belleruche spája aj podobný hlasový prejav speváčky.

Belleruche majú na konte už štyri dlhohrajúce platne, pričom hneď tá prvá z roku 2007 sa stala najpredávanejším debutom prestížneho brightonského vydavateľstva True Thoughts, ktoré zastrešuje okrem iných aj interpretov ako Bonobo, Hidden Orchestra, Quantic či Alice Russell.

Belleruche - Stormbird

Belleruche - 3 amp fuse

Informácie a fotografie pre Hudba.sk za agentúru Ore Pole poskytla Silvia Turnerová. Viac informácií a ďalšie koncerty agentúry Ore Pole nájdete na stránkach www.orepole.sk a www.facebook.com/orepole.