Po letnom hite so Celeste Buckingham I Was Wrong prináša v súčasnosti najžiadanejší slovenský raper svoj druhý tohtoročný singel s názvom Beautiful Dreamer. Duet s americkou speváčkou Maysou Leak, ktorý je podľa Spirita ukážkou jeho budúceho smerovania, vznikol v kalifornskom domovskom štúdiu Michaela Jacksona.

V rokoch 2011 a 2012 sa vďaka prvému sólovému albumu dostal na vrchol. S výnimkou nahrávania singla Všetky oči na mne (2012), reflektujúceho pocity z mainstreamového úspechu, a spomínaného duetu I Was Wrong (2013) sa Majk Spirit v poslednom roku venoval najmä nahrávaniu a koncertovaniu s domovskou formáciou H16, ktorá v máji vydala album Rýmy, Hudba a Boh. Rok 2014 však bude patriť druhej sólovke, ktorá má byť podľa neho ešte prevratnejšia ako bola tá úvodná.

Nový level, ktorým sa bude Majk Spirit uberať, naznačuje exkluzívny dvojjazyčný duet Beautiful Dreamer, ktorý raper v týchto dňoch púšťa do éteru. V singli s posolstvom "Sme rodina ľudí, sme jediný národ pod Bohom" mu sekunduje Maysa Leak, 47-ročná jazzová speváčka z amerického Baltimore. "Majk je veľmi nadaný umelec, píše skvelé texty a má výborný flow! Navyše je veľmi pohľadný! (smiech) Správal sa ku mne veľmi milo," teší sa z netradičnej spolupráce speváčka s hlasom, aký by sme na Slovensku hľadali ťažko.

Maysa je známa najmä z pôsobenia v britskej acid-jazzovej kapele Incognito, no okrem iného má na konte aj niekoľko spoločných skladieb s legendárnym Steviem Wonderom. "Bola to pre mňa veľká česť a zároveň výzva. Táto skladba vystihuje smer a zvuk, akým by som sa chcel uberať pri novej sólovej tvorbe. Skladba hovorí sama za seba a ja som rád, že môžem zbierať takéto cenné skúsenosti a učiť sa od skutočných osobností, akou je Maysa," vyjadril sa na margo svojho najnovšieho počinu Majk Spirit.


Atmosféru Westlake Studia priblíži videoklip

Spolupráca bieleho rapera zo srdca Európy a černošskej divy zo zámoria bola zrealizovaná v máji tohto roku v jednom z najznámejších, najvyťaženejších a zároveň najťažšie dostupných nahrávacích štúdií sveta, ktorým je Westlake Studio v Los Angeles. Bratislavský raper mal tak možnosť sadnúť si za mikrofón, pri ktorom pred ním nahrávali hviezdne mená ako Madonna, The Rolling Stones, Frank Sinatra, Snoop Dogg, Nas, U2 či Whitney Houston. Najprominentnejším pravidelným návštevníkom legendárneho štúdia je pritom Michael Jackson, ktorý tu naspieval mnohé zo svojich megahitov. Renomovaní hudobní inžinieri zo štúdia Westlake si zobrali na starosti tiež zvukový master skladby Beautiful Dreamer, ktorú produkčne zastrešil slovenský hudobník Eugen Botoš

Nápad vycestovať do prestížneho svetového štúdia, v ktorom ešte nemal možnosť pracovať žiadny slovenský alebo český intepret, dostal Michal Matejovič, ktorý Majka zastupuje a ako manažér pri ňom stojí od začiatku jeho sólovej kariéry. "Vďaka tomu, že som študoval na University of California Los Angeles, mal som možnosť spoznať prostredie detailne. Vždy som dúfal, že raz budeme môcť s Majkom nahrávať v tomto štúdiu." vysvetľuje Michal, ktorý osobne viedol rokovania s manažmentom štúdia a do USA vycestoval pred nahrávaním o týždeň skôr, aby všetko prebehlo hladko a profesionálne.

"Takýto projekt je pomerne komplikovaný. Jednáte s inou mentalitou, musíte vedieť predvídať a zároveň sa snažiť byť čo najviac prispôsobivý. Mojou úlohou je postarať sa o to, aby bol Majk pripravený pracovať aj v takomto prostredí. Pracoval som s rôznorodým tímom výnimočne talentovaných ľudí, ktorí mi dôverovali, že vytvorím ideálne podmienky pre ich tvorbu," hovorí šikovný manažér Majka Spirita. Zároveň dodal, že fanúšikovia budú môcť okúsiť atmosféru nahrávania prostredníctvom videklipu, ktorý vznikol priamo vo Westlake Studio v Los Angeles. Premiéra je naplánovaná na nedeľu 17. novembra na Facebook stránke Majka Spirita.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Foto: Jiří Marshal

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit