Na hudobnom projekte Priatelia Vianoc sa spoločne podieľa 22 slovenských interpretov, ktorí predviedli svoje umenie v jedenástich špeciálne upravených vianočných skladbách. O výber kolied a piesní sa postaral Matej Drlička, pričom hudobníci a speváci si väčšinu z nich upravili podľa seba. Vypočujte si ukážky.

Album otvára duet Mirky Partlovej a Jána Koleníka White Christmas. Poslucháči na albume nájdu tiež známu koledu Búvaj dieťa krásne v podaní Petra Lipu či pesničku Let It Snow! Let It Snow!, ktorú z USA priletela naspievať Celeste Buckingham.

Skladbu Hallelujah zas rockovým prejavom okorenil Peter Cmorik a o úsmev na tvári sa postarali Marián Čekovský, Michal Hudák a Lukáš Latinák, ktorí album osviežili spoločnou vtipnou improvizovanou verziou hitu Jingle Bells.

Zdenka Predná so Silviou Šarköziovou naspievala Cigánskymi diablami špeciálne zaranžované koledy Daj Boh šťastia tejto zemi a Poďme chlapci do Betléma, zatiaľ čo Anita Soul sa s hudobníkom Eugenom Botošom ujala piesne Modré Vianoce.


Za jedným mikrofónom sa tiež stretli Patrícia Janečková a Filip Tůma, ktorí na CD prispeli opernou verziou koledy Tichá noc, svätá noc, Zuzana Smatanová naspievala skladbu River a Nela Pocisková si vzala na starosť známu pieseň Ave Maria, ktorú naspievala v starej angličtine.

Album napokon uzatvára spoločný singel Šťastné a veselé, ku ktorému interpreti a interpretky pod vedením Tomáša Zavarského nakrútili v koncertnej sále Slovenského rozhlasu aj špeciálny vianočný videoklip. Text napísal Vlado Krausz a zhudobnil ho Marián Čekovský.


Zdroj: SITA
Foto: Youtube