Speváčka Zdenka Predná pripravuje nový videoklip k singlu Dýcham z jej aktuálneho albumu Amulet. Ako jeho dejisko si vybrala svoje milované rodné mesto Banská Štiavnica a prírodu v jeho okolí. Prekvapí však aj intímnymi posteľnými zábermi.

Režisérom a zároveň kameramanom nového klipu je Braňo Jašš zo štúdia Frametouch. Talentovaný filmár má na konte aj Zdenkin videoklip k piesni Krásne dni. "Príbeh vymyslel Braňo, nechala som mu voľnú ruku. Klip sme nakrúcali štyri dni v Banskej Štiavnici a v jej okolí. V pôvodných starých domoch mojich kamarátov sme zachytili čaro pravej štiavnickej atmosféry," prezrádza speváčka.

natáčanie klipu Dýcham Zdroj: Braňo Jašš - Frametouchnatáčanie videoklipu Dýcham - viac fotiek

Romantika a prirodzenosť

Vo videoklipe k piesni Dýcham nebudú chýbať ani intímne scény a romantika v prírode. Zdenka Predná sa podľa vlastných slov počas nakrúcania zabávala. "Snažila som sa pôsobiť čo najviac prirodzene. Veľmi ma to bavilo, ale nebolo to vôbec jednoduché. Najväčší rešpekt som mala z posteľných scén. Mojím partnerom v klipe je kamarát Vašo. Obávala som sa však zbytočne, tieto scény sme totiž natočili najrýchlejšie. Najťažšie bolo, keď som nakrúcala v letných šatách. Bol to trošku hazard so zdravím, ale prežila som to," uviedla speváčka.

Prirodzenosť vniesla speváčka aj do vizáže a oblečenia. "Maskovala a obliekala som sa sama, na nejakú extra parádu nebol čas, stále sme naháňali svetlo a slnko. V jednom krásnom zábere, kde s Vašom piknikujeme vonku v prírode, mám požičané nádherné šaty od Janky Gavalcovej. Trošku som jej ich v tej prírode doničila, ale vôbec sa nehnevala," dodala.

Skladba Dýcham pochádza z nového albumu Amulet. Text piesne napísala Zdenka Predná, ktorá je spolu s Andrejom Hruškom zo štúdia Littlebeat aj autorkou hudby. Nahrávku, na ktorej sa nachádza množstvo hostí, nedávno pokrstila speváčka Jana Kirschner.

Vypočujte si ukážku piesne, ktorá sa čoskoro objaví aj v éteri:


Album Amulet je možné zakúpiť na stránke iPark.sk alebo v digitálnej verzii prostredníctvom služby BeatBan.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: René Miko (titulná fotka), Katarína Bell (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Zdenka Predná