Raper Rakby sa rozhodol prekvapiť fanúšikov počas zimného obdobia letným videoklipom. Nakrútil ho k novinke Prázdna, v ktorej odľahčene poukazuje na to, že vonkajšia krása nie je všetko a že mnohé z dnešných žien s dokonalými tvárami a postavami sú príliš hlúpe.

Vo videoklipe túto myšlienku podporuje všetkými možnými klišé, ktorými dnešný šoubiznis definuje ženskú krásu - od vysokých podpätkov cez obrovské dekolty až po prehliadku luxusných šiat, aké sa v bežnej realite nenosia. Samozrejme nechýba scénka s posilňovňou, bazénom či drahou reštauráciou, kde Rakby postupne prichádza na to, že nie je všetko zlato, čo sa blyští.

To isté platí aj o samotnej skladbe. Stále totiž ide o rap, ktorý je príliš "rakbyovský" na to, aby mohol osloviť náročnejších fanúšikov rapu, alebo akéhokoľvek iného žánra. Pár vtipných momentov v texte mu však nemožno uprieť a celkom ujde aj hravý hudobný podmaz, ktorého autorom je Tretina (Beattuners). Najväčšou slabinou je naopak predrefrén a refrén, v ktorom dominuje opakovanie slova prázdna a škôlkárske rýmy (s tebou/so sebou ou ou ou).

Z hviezdy zájazdu snúbenica

Jeden z produkčne najdrahších slovenských videoklipov sa nakrúcal sedem dní v tureckom rezorte Mardan Palace a raper na ňom spojil sily s tímom okolo Slovak & Czech Fashion Awards. Klip režíroval tanečník a choreograf Filip Jankovič, ktorý v minulosti spolupracoval aj na videách Georgea Michaela či Jessie J. Okrem neho zohral pri tvorbe klipu dôležitú rolu aj Cary Hubbs - kameraman z Los Angeles, ktorý už niekoľko rokov pôsobí v Prahe. Scenár dodal samotný Rakby.

"Nakrúcanie bolo náročné, nikdy som netočil klip tak dlho, s toľkými ľuďmi, na toľkých lokáciách, v zahraničí. Pre mňa je to určite splnený sen," prezradil raper, vlastným menom Ramón Beňo. Spolu s ním si hlavnú úlohu "šedej myšky", z ktorej sa vykľula hviezda zájazdu, strihla jeho priateľka, tanečnica Mony Sakmanová. Tú na konci pracovnej dovolenky v Turecku čakalo veľké prekvapenie - 26-ročný raper totiž svoju dlhoročnú partnerku požiadal o ruku.


Text: Patrik Marflák + TS (informácie od Michala Šefčíka z agentúry Galgan Music)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Rakby