O bývalom účastníkovi prvej série Slovensko hľadá SuperStar nebolo posledné štyri roky príliš počuť. Minimálne čo sa týka sólovej kariéry a vlastnej tvorby, viac sa totiž venoval svojej kapele Milkshejk. Najnovšie sa absolvent muzikológie "zbavil" priezviska, rodný jazyk vymenil za angličtinu a Ivana Táslera za svetový zvuk.

Akoby bolo pre Sama Tomečka pravidlom prečkať obdobie troch až štyroch rokov do vydania nového albumu. Naposledy to bolo koncom roka 2009, keď so svojou rockovou kapelou Free Inna Cage vydal nahrávku Ako v nirváne. Album produkovaný lídrom skupiny IMT Smile Ivanom Táslerom však na čas vystriedali študijné povinnosti a až po prevzatí červeného diplomu z odboru muzikológia sa začal venovať novej hudbe.

Po skončení školy sa stihol párkrát predstaviť v Legendách popu a koncertovať so svojou "párty kapelou" Milkshejk, ktorá sprevádzala na vystúpeniach interpretov ako Majk Spirit, Mária Čírová, Opak, Igor Kmeťo, Hafner, Shomi či Zdenka Predná. S kapelou vydal vlani debutový singel Generation, o ktorom však vie len málokto - skladba nemala dostatočné promo.

Sľubný reštart

So svojou čerstvou novinkou na to ide inak a zdá sa, že včerajšou rádiovou premiérou anglického singla v slovenskom éteri preňho odštartovala nová éra. Reštart sólovej kariéry v podobe singla Fallen Out je totiž pre speváka, ktorý si po novom hovorí iba Samuel, veľkým krokom k svetovému zvuku. Niet divu, na hudbe spolupracoval s Martinom Šrámkom z produkčného štúdia Littlebeat, v ktorom vznikla prevažná väčšina tvorby striebornej slávice Celeste Buckingham.

Vo videoklipe od Martina Grofa, ktorý točil oficiálne klipy napríklad pre Patriciu Vittek, Ivetu Bartošovú či Suzie Hroncovú, je zachytená vrtkavosť vzťahov ústiaca do sĺz superstaristu, ktorý sa v hlavnej úlohe predstavil spolu s Andreou Rakovskou. Dianie vo videoklipe je tak prispôsobené dynamike samotnej skladby, ktorá pôsobí na slovenskej scéne veľmi osviežujúco. Ktovie, možno aj vďaka týmto zmenám bude Samuel medzi nominovanými na tohtoročného Slávika.


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Samuel Tomeček