Slovenská kapela Path to be (PathIIBe) z Košíc zverejnila svoj prvý oficiálny videoklip k piesni Inferno, ktorá je zároveň aj jej prvým singlom z pripravovaného debutového albumu, na ktorom spolupracujú s Romanom Šoltysom. Videoklip zachytáva päticu hudobníkov a autenticitu ich prejavu.

Košická formácia PathIIBe v zostave Gejza "Gogo" Kišš (spev, a texty), Lukáš Balážik (sólová gitara), Milan Turis (bicie), Jaroslav „Springo“ Chudý (basgitara) a Ľubomír Horňák (klávesy) spolu pôsobí od roku 2014. Kapela sa prezentuje výlučne vlastnou tvorbou a jej členovia nám prezradili, odkiaľ čerpajú inšpiráciu. "Zo života, keďže je taký pestrý a krátky, zo snov, keďže nás poháňajú vpred a v neposlednom rade z nášho vnútra, keďže je úprimné," uviedli.

Samotný názov kapely PathIIBe nesie vo svojom názve silnú symboliku cesty a tou je hudba, ktorej sa všetci členovia chcú držať a kráčať po nej spoločne. O dizajn loga sa postaral Milan Turis a naopak texty piesni sú z pera speváka, ktorý ich píše v anglickom jazyku a v nich zdieľa veľakrát aj veľmi osobné zážitky, ktoré nemali vždy sladkú príchuť. Uvedomujúc si, že mnoho ľudí prejavuje nesúhlas a nestotožňujú sa veľakrát s myšlienkou Slováka spievať v inom jazyku.

Kapela zastáva názor, že bez ohľadu na pôvod, vyznanie či iné sme koniec koncov všetci ľudia zdieľajúci jedno miesto, a to je svet, a preto nevidí dôvod prečo by mal byť jazyk akousi bariérou medzi ľuďmi z iných krajín. Z tohto dôvodu sa členovia rozhodli mať aj bilingválnu stránku písanú tak v anglickom ako aj v slovenskom jazyku. "Hovoriť o emóciách, ktoré by mali naše piesne vyvolávať u ľudí je zbytočné, každý to vnímame inak a ani v tomto prípade neexistuje žiadna výnimka, my to nechávame na nich a budeme radi, ak nám napíšu svoje pocity," hovorí kapela.


Formácia sa momentálne chystá na nakrúcanie v poradí druhého videoklipu k ich druhému singlu, a vraj to bude troška z iného súdka. Taktiež sa vracajú späť do štúdia Klakson v Košiciach kde chcú v spolupráci s Romanom Šoltysom nahrať ostatné piesne, ktoré by chceli koncom roka vydať na svojom debutovom albume.

Medzi ich obľúbených umelcov patria kapely ako Red Hot Chili Peppers, The Doors, HIM, Nick Cave and the bad Seeds, a mnoho ďalších. Zo slovenskej scény sú im blízki Korben Dallas, Hrdza, Jana Kirschner, Horkýže Slíže či Chiki liki tu-a.

Informácie pre Hudba.sk poskytli členovia kapely Path to be.

Foto:Facebook.com/pathtobe