Britská folk-rocková skupina Mumford & Sons preložila na neurčito tri tohtotýždňové koncerty v USA. Dôvodom sú zdravotné problémy basgitaristu Teda Dwanea, ktorému diagnostikovali krvnú zrazeninu na mozgu a musí sa podrobiť operácii. Členovia kapely to oznámili na svojej oficiálnej webstránke.

"Ted sa niekoľko dní necítil dobre a v pondelok ho museli previezť na pohotovosť. Tam zistili, že má na mozgu krvnú zrazeninu, ktorá si vyžaduje okamžitú operáciu. Ubezpečili nás však, že po tomto zákroku sa rýchlo uzdraví," napísali zvyšní traja členovia skupiny. Mumford & Sons sa pre Dwaneove problémy nepredstavil včera v Dallase, dnes nevystúpia vo Woodlands a vo štvrtok v New Orleans. Náhradné termíny týchto koncertov oznámia čoskoro. Zvyšok turné by mali odohrať bezo zmeny.

Skupina Mumford & Sons vznikla v roku 2007 a zásluhou prvého albumu Sigh No More (2009) a skladieb ako Little Lion Man, Winter Winds alebo The Cave získala tri Billboard Music Awards, jednu Brit Award, jednu Q Award a šesť nominácií na Grammy. Z tejto štúdiovky predala len v USA viac ako 2,4 milióna kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom, hneď po Born This Way (2011) od Lady Gaga a 21 (2011) od Adele.

Na jeho úspech nadviazali nahrávkou Babel (recenzia), s ktorou dobyli britský i americký albumový rebríček a vo februári za ňu získali cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka.

Zdroj: SITA (Reuters, archív)
Foto: Mumfordandsons.com

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons