Už 15. novembra sa v bratislavskom Majestic Music Clube predstaví škótska skupina Biffy Clyro, ktorú vyhlásil časopis NME za najlepšiu britskú kapelu roku 2013. Okrem nich vystúpi aj formácia Dry the River.

Skupina Biffy Clyro je v súčasnosti na dvojmesačnom európskom turné k svojej aktuálnej nahrávke Opposities, ktorá získala cenu magazínu Kerang za najlepší album roka. "Potešilo nás, že tesne pred začiatkom turné získali za Opposities rovnakú cenu aj od ďalšieho rešpektovaného časopisu - Q Awards," uviedol za organizátorov Michal Kaščák, riaditeľ agentúry Pohoda Festival, podľa ktorého je kapela momentálne v najlepšej forme. "Naživo má ich hudba fantastický drajv, vidieť, že ňou žijú. Britská gitarovka so všetkým, čo má mať. Chcel som ich čo najskôr dostať aj k nám - či už na festival alebo do klubu. Som si istý, že pôjde o skvelý koncert," dodal Kaščák.

Predkapelou bude anglická skupina Dry the River, ktorá sa predstavila na Slovensku už vlani na festivale Bažant Pohoda, kde patrila k vrcholom programu. V lete sa mladá folk-rocková formácia predstavila napríklad aj na Szigete.


Biffy Clyro - biografia

Simon Neil
(gitara) a dvojičky Ben Johnston (bicie) a James Johnston (basa) sa stretli ešte na škole v Kilmarnocku a kapelu založili už v roku 1995, keď mali pätnásť. Prvý album Blackened Sky vydali v roku 2002, celosvetový úspech však dosiahli so štvrtou nahrávkou Puzzle, ktorá sa vyšplhala až na druhé miesto UK Album Chart a predalo sa jej vyše 300 000 kusov.

Nasledujúci album Only Revolutions z roku 2009 bol nominovaný na prestížnu Mercury Prize pre najlepší britský alebo írsky album, v nasledujúcom roku získali Biffy Clyro dve ocenenia pre Najlepšiu koncertnú skupinu – NME Awards a Q Awards. Po osemnástich rokoch na scéne dosiahla trojica hudobníkov až na samý vrchol, keď jej tohtoročný album Opposites dobyl britský albumový rebríček.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Mário Gešvantner z agentúry Pohoda Festival.

Foto: Facebook.com/biffyclyro

Súvisiaci interpreti: Biffy Clyro, Dry The River