Speváčka Zuzana Mikulcová, známa aj z televíznych obrazoviek, zverejnila videoklip ku svojej novej piesni Strácam, vďaka ktorému sa jej možno podarí rozvíriť vody slovenskej hudobnej scény. Video sa natáčalo pod taktovkou Lucie Halmovej v uliciach Bratislavy.

Po štyroch rokoch spolupráce s folk/jazzovou skupinou Sanyland, s ktorou vystúpila aj na Bratislavských jazzových dňoch, sa Zuzana Mikulcová rozhodla začať so svojím vlastným autorským projektom. Začiatkom roka zverejnila dva štúdiové klipy skladieb Neskoro a Ženy a v súčasnosti sa snaží zaujať najnovším singlom Strácam, ku ktorému pred pár dňami zverejnila videoklip.

"Natáčali sme v tých najväčších augustových horúčavách, preto sme pracovali len podvečer, no počas troch dní sme to úspešne zvládli a vznikol krásny klip," uviedla režisérka Lucia Halmová. O hudobnú stránku piesne s modernými aranžmánmi v štýle drum&bass sa postarali Andrej Hruška a Filip Hittrich zo štúdia Littlebeat.


Zuzana Mikulcová má všetky predpoklady na to, aby sa jej v najbližších rokoch ako sólovej speváčke podarilo preraziť na hudobnej scéne. Vyštudovala spev na Pražskom konzervatóriu a momentálne pokračuje v odbore skladba a aranžovanie populárnej hudby. V roku 2010 získala hlavnú cenu súťaže Nové tváre slovenského jazzu organizovanej Slovenskou jazzovou spoločnosťou. So skupinou Sanyland získala cenné koncertné skúsenosti a sólovo sa predstavila aj v televíznych reláciách Legendy popu a Hlas Česko Slovenka. Tento rok vystúpila napríklad na podujatí Cherchez la femme, v júni absolvovala samostatné miniturné.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Peter Uhrin.

Foto: Jakub Čajko - Facebook.com/ZuzanaMikulcova

Súvisiaci interpreti: Zuzana Mikulcová